Sałatka z buraków z mozzarellą i rukolą

jedz dietę z przyjemnością - ten przepis Ci pomoże! Niedawno odkryłem bardzo smaczną sałatkę. Chciałem czegoś lekkiego, niskokalorycznego i zdrowego. I koniecznie z dressingiem miodowym. Miałem rukolę i mozzarellę, ale nie mogłem wymyślić głównego składnika. W rezultacie postanowiłem zrobić z buraków. Mam jeszcze duże gotowane buraki. W Internecie szpiegowałem pomysł z sezamem. Co mogę powiedzieć-jest bardzo smaczny!!! Buraki w słodkiej marynacie tak w połączeniu z rukolą i mozzarellą to prawdziwa uczta bez szkody dla sylwetki.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 7 g
tłuszcze 42 % 14 g
węglowodany 36 % 12 g
198 kcal
IG: 15 / 0 / 85

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki. Do sałatki z buraków z mozzarellą i rukolą potrzebujemy: buraków gotowanych lub pieczonych w folii, mozzarelli w kulkach, rukoli i sezamu. Opłucz rukolę i osusz.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Mozzarellę wyjąć z solanki i osuszyć.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Buraki wstępnie ugotować lub upiec w piekarniku w folii do miękkości. Schłodzić gotowe buraki, obrać i pokroić w cienkie plasterki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Marynata. Do marynaty potrzebujemy: oliwy z oliwek, miodu i octu z białego wina (można zastąpić jabłkiem).

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Połącz oliwę z oliwek z octem z białego wina i miodem. Wszystko dokładnie wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zalej marynatą buraki, wymieszaj i pozostaw na 15-20 minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połóż rukolę na półmisku. Połóż plastry buraków i kulki mozzarelli na rukoli.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Lekko polej sałatkę pozostałą marynatą z buraków i posyp sezamem.

wiosenna jasna sałatka-pomoże ci uzyskać dobrą formę i oczyścić organizm z toksyn. Dieta może być nie tylko zdrowa, ale także niezwykle smaczna. Sałatka jest również idealna dla tych, którzy przestrzegają postu.

sezam nie może być posypany, ale nadal & nbsp; polecam Gotowanie z nim. Daje to sałatce dodatkowe odcienie smaku.

sama teraz przygotowuję taką sałatkę prawie co drugi dzień - tak bardzo mi się podobała. A fotografowanie go to przyjemność, wygląda tak jasno i elegancko.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g
  • Rukola - 25   kcal/100g
  • Mozzarella - 280   kcal/100g

Podobne przepisy