skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki. Do sałatki z buraków z mozzarellą i rukolą potrzebujemy: buraków gotowanych lub pieczonych w folii, mozzarelli w kulkach, rukoli i sezamu. Opłucz rukolę i osusz.
Krok 2:
Mozzarellę wyjąć z solanki i osuszyć.
Krok 3:
Buraki wstępnie ugotować lub upiec w piekarniku w folii do miękkości. Schłodzić gotowe buraki, obrać i pokroić w cienkie plasterki.
Krok 4:
Marynata. Do marynaty potrzebujemy: oliwy z oliwek, miodu i octu z białego wina (można zastąpić jabłkiem).
Krok 5:
Połącz oliwę z oliwek z octem z białego wina i miodem. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 6:
Zalej marynatą buraki, wymieszaj i pozostaw na 15-20 minut.
Krok 7:
Połóż rukolę na półmisku. Połóż plastry buraków i kulki mozzarelli na rukoli.
Krok 8:
Lekko polej sałatkę pozostałą marynatą z buraków i posyp sezamem.
wiosenna jasna sałatka-pomoże ci uzyskać dobrą formę i oczyścić organizm z toksyn. Dieta może być nie tylko zdrowa, ale także niezwykle smaczna. Sałatka jest również idealna dla tych, którzy przestrzegają postu.
sezam nie może być posypany, ale nadal & nbsp; polecam Gotowanie z nim. Daje to sałatce dodatkowe odcienie smaku.
sama teraz przygotowuję taką sałatkę prawie co drugi dzień - tak bardzo mi się podobała. A fotografowanie go to przyjemność, wygląda tak jasno i elegancko.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Rukola - 25 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g