skład / składniki
metoda gotowania
przede wszystkim musisz zająć się mięsem. Opłucz kawałek wołowiny (polędwica najlepiej nadaje się do sałatki) i wytrzyj ręcznikami papierowymi. Następnie wytnij wszystkie niejadalne filmy i żyły. Następnie włóż mięso do małego rondla i zalej zimną wodą. Umieść patelnię na średnim ogniu i poczekaj, aż piana pojawi się na powierzchni. Usuń go, Posol wodę, wrzuć liść laurowy i ziarna pieprzu. Następnie zmniejsz ogień i gotuj wołowinę, aż będzie całkowicie miękka, aż będzie wystarczająco miękka. Następnie schłodzić mięso i pokroić w cienkie paski.
spuść płyn z fasoli w puszkach. Opłucz fasolę pod bieżącą wodą i wrzuć do durszlaka, aby woda była szklana.
paprykę opłucz i wytrzyj do sucha ręcznikiem papierowym. Następnie obierz paprykę z łodygi i wewnętrznych nasion i pokrój miąższ w paski.
obierz cebulę (najlepiej fioletową sałatkę), opłucz i pokrój w półpierścienie.
opłucz i osusz kolendrę, rozkładając na ręczniku. Następnie drobno posiekaj kolendrę.
w dużej salaterce połącz gotowane mięso, paprykę, cebulę, fasolę i zioła.
obierz czosnek i posiekaj goździki specjalną prasą lub zetrzyj na drobnej tarce.
posiekany czosnek, a także mielony czarny pieprz i suchą przyprawę chmielowo-suneli Dodaj do sałatki i dobrze wymieszaj. Posmakuj i w razie potrzeby dodaj sól.
przygotuj sos sałatkowy osobno. Aby to zrobić, w małej misce wymieszaj olej słonecznikowy (odpowiedni jest rafinowany bezwonny) i ocet z białego wina. Wymieszaj powstały sos i polej nim sałatkę. Jeszcze raz wymieszaj wszystkie składniki sałatki.
aby uzyskać bogatszy smak sałatki, należy ją schłodzić na około 20-30 minut. Następnie rozłóż na talerzach i możesz rozpocząć degustację.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g