skład / składniki
Metoda gotowania
spłucz czerwoną fasolę. Następnie namocz go, zalewając czystą, chłodną wodą, przez 8-10 godzin lub przez całą noc. Następnie spuść całą wodę i przenieś fasolę na patelnię. Wlej połowę wody do garnka i umieść ją na kuchence. Zagotuj wodę w rondlu, Posol rośliny strączkowe do smaku i gotuj na wolnym ogniu przez półtorej godziny, aż będą miękkie. Następnie odcedź i ostudź fasolę.
gotuj mięso równolegle. Filet wieprzowy opłucz pod bieżącą wodą i wytrzyj do sucha ręcznikami papierowymi. Włóż do rondla i zalej pozostałą czystą, chłodną wodą. Umieść garnek na kuchence i zagotuj wodę. Następnie posolić wodę do smaku, włożyć liść laurowy i ziele angielskie i gotować wieprzowinę, aż będzie całkowicie ugotowana na małym ogniu, przykryta pokrywką, przez 40-60 minut, w zależności od stanu mięsa. Gdy wieprzowina będzie gotowa, przenieś ją na talerz, ostudź i pokrój w drobną kostkę.
opłucz paprykę, odetnij łodygę i usuń wewnętrzne nasiona i błony. Resztę miąższu pieprzu pokrój w cienkie paski.
umyj, obierz i drobno posiekaj ostrą paprykę.
obierz czosnek i czerwoną cebulę i spłucz.Drobno posiekaj czosnek nożem.
posiekaj cebulę w półpierścienie i włóż do głębokiego talerza. Posyp cebulę cukrem i skrop octem stołowym. Następnie weź pierścienie rękami i przetrzyj je, aby były lekko marynowane.
opłucz świeże zioła kolendry i osusz. Następnie drobno posiekaj.
w dużej salaterce ułóż gotowaną wieprzowinę, czerwoną fasolę, paprykę, ostrą paprykę, marynowaną czerwoną cebulę, posiekany czosnek i kolendrę. Wymieszaj wszystkie produkty, sól i pieprz do smaku, posyp chmiel-suneli i ponownie wymieszaj.
w osobnym pojemniku wymieszaj oliwę z oliwek i ocet winny i polej sałatkę tą mieszanką.
przed podaniem posyp sałatkę posiekanymi orzechami włoskimi.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Fasola czerwona - 93 kcal/100g