skład / składniki
metoda gotowania
1. Łuski cebuli myjemy zimną wodą z kurzu i brudu. Przenosimy go na patelnię i napełniamy czystą wodą. Przykryj patelnię pokrywką i zagotuj zawartość. Następnie zmniejsz ogień i gotuj skórki cebuli, aż woda nabierze bogatego brązowego odcienia.
2. Dokładnie spłucz policzek wieprzowy wodą i wytrzyj ręcznikami papierowymi. Następnie zanurzamy go w rondlu z brązową wodą z cebuli. Sól, włóż liść laurowy i czarny pieprz. Przykryj pokrywką i gotuj policzek na małym ogniu przez około 40-50 minut.
3. Wyjmujemy ugotowany policzek wieprzowy i patelnie i myjemy wodą z obcej skórki cebuli, która się na nim przykleiła. Jednocześnie wieprzowina nabrała przyjemnego bursztynowego odcienia, jak wędzony smalec. Rozłóż go na talerzu i pozwól mu ostygnąć.
4. Gdy tłuszcz ostygnie, włącz piekarnik na 180-200 stopni Celsjusza.
5. W osobnej małej misce wymieszaj sól, czarny świeżo zmielony pieprz i inne przyprawy odpowiednie do mięsa wieprzowego (chmiel-suneli, papryka, tymianek i inne). Gdy tylko policzek wieprzowy ostygnie, bierzemy przyprawy do ręki i dokładnie pocieramy mięso ze wszystkich stron.
6. Obierz czosnek z łuski, zdemontuj goździki i pokrój w plasterki. Następnie za pomocą ostrego noża wzdłuż policzka wieprzowego wykonujemy małe nakłucia i wkładamy do niego ząbki czosnku. Możesz włożyć więcej czosnku-mięso będzie ostrzejsze.
7. Rozłóż policzek nadziewany czosnkiem i przyprawami na blasze do pieczenia lub w naczyniu do pieczenia o odpowiedniej wielkości. I włóż do nagrzanego piekarnika na około 20 minut. W tym czasie w zasadzie gotowe gotowane mięso nabierze pięknego apetycznego brązowego odcienia i uzyska aromat, jak drogie wędzone mięso.
po określonym czasie wyciągamy blachę do pieczenia z piekarnika, przenosimy upieczony policzek wieprzowy na talerz i pozwalamy mu ostygnąć. Następnie możesz rozpocząć degustację
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Skórka cebuli - 0 kcal/100g
- Policzki wieprzowe - 540 kcal/100g
- Policzki wołowe - 200 kcal/100g