policzki wieprzowe w skórce cebuli

niezwykły przysmak wieprzowy za śmieszne pieniądze! Policzki wieprzowe w łuskach cebuli są niesamowicie smaczne, dość soczyste, o przyjemnym aromacie drogich wędzonych wędlin. To łuska cebuli nadaje smalcowi brązowawy kolor i apetyczny aromat. Takie danie, pomimo kosztów budżetowych, smakuje bardzo jak obfita golonka wieprzowa lub wędzony mostek.
KarmelekAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 3 g
tłuszcze 88 % 21 g
węglowodany 0 % 0 g
200 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

1. Łuski cebuli myjemy zimną wodą z kurzu i brudu. Przenosimy go na patelnię i napełniamy czystą wodą. Przykryj patelnię pokrywką i zagotuj zawartość. Następnie zmniejsz ogień i gotuj skórki cebuli, aż woda nabierze bogatego brązowego odcienia.

2. Dokładnie spłucz policzek wieprzowy wodą i wytrzyj ręcznikami papierowymi. Następnie zanurzamy go w rondlu z brązową wodą z cebuli. Sól, włóż liść laurowy i czarny pieprz. Przykryj pokrywką i gotuj policzek na małym ogniu przez około 40-50 minut.

3. Wyjmujemy ugotowany policzek wieprzowy i patelnie i myjemy wodą z obcej skórki cebuli, która się na nim przykleiła. Jednocześnie wieprzowina nabrała przyjemnego bursztynowego odcienia, jak wędzony smalec. Rozłóż go na talerzu i pozwól mu ostygnąć.

4. Gdy tłuszcz ostygnie, włącz piekarnik na 180-200 stopni Celsjusza.

5. W osobnej małej misce wymieszaj sól, czarny świeżo zmielony pieprz i inne przyprawy odpowiednie do mięsa wieprzowego (chmiel-suneli, papryka, tymianek i inne). Gdy tylko policzek wieprzowy ostygnie, bierzemy przyprawy do ręki i dokładnie pocieramy mięso ze wszystkich stron.

6. Obierz czosnek z łuski, zdemontuj goździki i pokrój w plasterki. Następnie za pomocą ostrego noża wzdłuż policzka wieprzowego wykonujemy małe nakłucia i wkładamy do niego ząbki czosnku. Możesz włożyć więcej czosnku-mięso będzie ostrzejsze.

7. Rozłóż policzek nadziewany czosnkiem i przyprawami na blasze do pieczenia lub w naczyniu do pieczenia o odpowiedniej wielkości. I włóż do nagrzanego piekarnika na około 20 minut. W tym czasie w zasadzie gotowe gotowane mięso nabierze pięknego apetycznego brązowego odcienia i uzyska aromat, jak drogie wędzone mięso.

po określonym czasie wyciągamy blachę do pieczenia z piekarnika, przenosimy upieczony policzek wieprzowy na talerz i pozwalamy mu ostygnąć. Następnie możesz rozpocząć degustację

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Skórka cebuli - 0   kcal/100g
  • Policzki wieprzowe - 540   kcal/100g
  • Policzki wołowe - 200   kcal/100g

Podobne przepisy