skład / składniki
metoda gotowania
1. Suszone borowiki wkładamy do rondla, napełniamy wodą, wysyłamy do ognia i gotujemy przez 15 minut od momentu wrzenia.
2. Obierz ziemniaki, umyj, pokrój w małe kostki, jak zwykle na zupę.
3. Przefiltruj bulion grzybowy przez gazę, wróć do ognia, włóż ziemniaki do bulionu.
4. Obierz czosnek, marchewkę i cebulę, drobno pokrój czosnek i cebulę w kostkę i zetrzyj marchewki.
5. Smażyć warzywa na oleju roślinnym do miękkości. Pokrój grzyby w paski, rozłóż na smażonych warzywach, gotuj przez kolejne 2-3 minuty.
6. Ziemniaki są już gotowe, wkładamy tosty do zupy, a następnie makaron, sól i pieprz do smaku, dodajemy liść laurowy, gotujemy przez 5-7 minut i usuwamy z ognia.
pozwól zupie parzyć pod zamkniętą pokrywką przez 10 minut, wlej porcje i podawaj.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Borowiki - 31 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Makaron - 135 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g