skład / składniki
metoda gotowania
więc zaczynamy:
- mięso oddzielamy od kości, kroimy w kostkę;
- ziemniaki obieramy, myjemy;
- włóż przygotowane mięso i ziemniaki do garnka (całe! nie musisz kroić), napełnij wodą i gotuj, aż ziemniaki będą w pełni ugotowane;
- wyjmij gotowe ziemniaki łyżką cedzakową do osobnej miski i zmiażdż, zamieniając w puree, a następnie dodaj trochę bulionu, ugniataj ponownie, przykryj pokrywką , a na wierzchu ręcznikiem, odłóż na bok;
- ryż wysyłamy do wrzącego bulionu (oczywiście należy go wcześniej umyć);
- moja kapusta i posiekaj, Wyślij do garnka po ryżu;
- cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, smażymy na oleju słonecznikowym na złoty kolor, następnie wsypujemy mąkę, mieszamy, trzymamy w ogniu jeszcze przez minutę;
- smakujemy ryż do gotowości, dodajemy mieszankę cebuli, tłuczone ziemniaki, koncentrat pomidorowy, liść laurowy, ziarna pieprzu i sól, gotujemy przez 5 minut.
kapusta jest gotowa!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Udko z kurczaka - 185 kcal/100g