Kapuściak Ukraiński
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
obierz i pokrój ziemniaki w kostkę. Wkładamy do rondla, napełniamy wodą i wysyłamy do ognia.
podczas gotowania ziemniaków obierz marchewkę i cebulę. Myjemy warzywa pod bieżącą wodą i kroimy: cebulę w kostkę, marchewkę w długie kostki. Smażyć na oleju słonecznikowym (biorę rafinowany olej) na złoty kolor.
myjemy proso do czystej wody (Około 3 razy). Rozłóż płatki na ziemniakach i dodaj tosty. Po 5 minutach dodaj kiszoną kapustę, po umyciu.
na tym etapie dodaj sól i pieprz, poczekaj, aż kapusta będzie gotowa.
doprawiamy kapustę drobno posiekanymi ziołami.
jak pysznie pachnie! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kasza jaglana - 335 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g