kiełbasa z kurczaka według domowej roboty
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy produkty.
Krok 2:
W blenderze lub maszynce do mięsa doprowadzamy pierś, mleko, sól i czosnek do jednorodnej masy.
Krok 3:
Wybierz największą patelnię. Powstałą masę układamy na folii spożywczej i zwijamy w kształt kiełbasy (długość nie powinna przekraczać średnicy patelni). Lepiej owinąć kilka warstw, wiążąc krawędzie, aby masa nie wyciekła.
Krok 4:
Włóż do wrzącej wody. Woda powinna całkowicie pokryć nasze kiełbaski. Gotuj pod przykryciem przez około 1 godzinę.
możesz dodać paprykę, warzywa. Eksperymentuj ze smakami...
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g