kiełbasa z kurczaka według domowej roboty

przydatne. Nadaje się do zdrowej diety . Jest bardzo smaczny, a co najważniejsze, możesz dokonać własnych korekt ze względu na swój smak. Smacznego.
Króliczek260188Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 77 % 17 g
tłuszcze 14 % 3 g
węglowodany 9 % 2 g
97 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W blenderze lub maszynce do mięsa doprowadzamy pierś, mleko, sól i czosnek do jednorodnej masy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wybierz największą patelnię. Powstałą masę układamy na folii spożywczej i zwijamy w kształt kiełbasy (długość nie powinna przekraczać średnicy patelni). Lepiej owinąć kilka warstw, wiążąc krawędzie, aby masa nie wyciekła.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż do wrzącej wody. Woda powinna całkowicie pokryć nasze kiełbaski. Gotuj pod przykryciem przez około 1 godzinę.

możesz dodać paprykę, warzywa. Eksperymentuj ze smakami...

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy