cztery płatki owsiane w powolnej kuchence

zdrowa dieta powinna zawierać zdrowe płatki zbożowe. Każdego ranka w każdej rodzinie! Taka owsianka jest uważana za najbardziej przydatną, ponieważ zebrała zalety wszystkich głównych zbóż. Te płatki są smaczne i przewiewne i można je jeść przez cały czas. Przygotowanie tej owsianki nie zajmie ci dużo czasu, a ponadto zapewni dobry nastrój i uczucie lekkości w żołądku, zastrzyk energii na cały dzień, a ponadto przydatne witaminy.
GalinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 3 g
tłuszcze 12 % 3 g
węglowodany 76 % 19 g
104 kcal
IG: 17 / 44 / 39

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj powolną kuchenkę i składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej wodę, mleko, dodaj płatki i cukier do miski multicookera. Wymieszać. Uwaga: płatki mogą być tylko owsiane, chyba że ktoś lubi mix.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włącz tryb "owsianka mleczna" przez 15 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umyj Jabłko, obierz, usuń rdzeń i zetrzyj na grubej tarce.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gdy owsianka się zagotuje (a to 5 minut po starcie), dodaj starte jabłko i śmietanę. Mieszaj i gotuj, od czasu do czasu mieszając, aż do zakończenia programu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pozostaw na 10-15 minut na podgrzaniu i możesz zadzwonić do wszystkich na śniadanie. Możesz podawać posypane cynamonem (jabłka to uwielbiają), owocami, miodem lub po prostu. Smacznego i pogodnego dnia!

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pij pyszne mleko!

spójrzmy na skład:
pszenica jest bogata w niezbędne aminokwasy i białko. Zawiera tłuszcze roślinne, błonnik, a także potas, wapń, fosfor, magnez, witaminy B1, B2, B6, C, E i PP.
owies jest źródłem witamin A, B1, B2, B6, E, K, PP. Zawiera również takie minerały jak żelazo, magnez, mangan, fosfor, jod, fluor, siarka, wapń, potas, nikiel.
w składzie ziarna żyta witaminy: E, grupy B, A, PP, a także wapń, fosfor, cynk, mangan i inne minerały
i wreszcie jęczmień-potas , wapń, fosfor, żelazo, miedź, mangan, cynk, chrom, jod, witaminy B1, B2, PP.
Czy muszę mówić o zaletach takiej owsianki? Wniosek: jedzenie owsianki mix na śniadanie to po prostu niezbędna troska o nasze zdrowie i bliskich nam ludzi.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Płatki owsiane - 305   kcal/100g
  • Herkules surowy - 390   kcal/100g
  • Brązowy cukier - 394   kcal/100g
  • Mielony cynamon - 247   kcal/100g

Podobne przepisy