ryż jaśminowy w powolnej kuchence
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
najpierw dobrze spłucz ryż, a następnie umieść go w misce i zalej ciepłą (ale nie gorącą) wodą. Pozostaw ryż namoczony na 1-2 godziny.
czas minął - ponownie opłucz ryż i włóż do pojemnika na parze. Jeśli twoja powolna kuchenka używa do tych celów rusztu lub wkładki z dużymi otworami - nie zniechęcaj się. Wystarczy przykryć folią, wykonując wiele małych otworów. Rozłóż ryż na folii.
ryż jaśminowy lekko posyp solą na wierzchu. Zamknij pokrywkę wolnowaru, najpierw wlewając wodę do miski. Wybierz tryb "na parze", ustaw czas na 40 minut, a po sygnale dźwiękowym informującym o zakończeniu programu trzymaj ryż w powolnej kuchence przez kolejne 5 minut.
niesamowicie pyszny dodatek jest gotowy!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sol - 0 kcal/100g
- Ryż jaśminowy - 353 kcal/100g