Sałatka z białych szparagów
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
do tej sałatki lubię używać sera Derby z Czerwonym Porto - sam gotuję ten ser, kupując specjalny zakwas w specjalistycznym sklepie internetowym. Ale ten ser można zastąpić dowolnym innym według własnego gustu.
więc przygotuj sałatkę:
1. Wyjmij szparagi ze słoika i pokrój na kawałki.
2. Zetrzyj ser na grubej tarce.
3. Pokrój serca na małe kawałki.
4. Wymieszaj warzywa i ułóż je dolną warstwą na porcjowanych talerzach, zachowując trochę do dekoracji sałatki.
5. Połóż serca i szparagi na zieleni.
6. Posyp wszystko startym serem.
7. Polej sałatkę oliwą z oliwek, a następnie sokiem z cytryny.
8. Posyp solą morską i pieprzem.
9. Udekoruj gotową sałatkę ziarnami granatu i pozostałymi ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Granat - 52 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Serce z kurczaka - 159 kcal/100g
- Boćwina - 19 kcal/100g
- Szparagi białe - 14 kcal/100g