marynowane uszy wieprzowe

ekskluzywna przekąska dla prawdziwego konesera pikantności! Kuchnia koreańska jest bardzo popularna na całym świecie i postanowiliśmy dołączyć do niej, przygotowując doskonałą pikantną przekąskę z uszu wieprzowych. Przepis był bardzo prosty,a wyjście okazało się bardzo pikantnym i interesującym przysmakiem. Spróbuj!
limiiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 14 g
tłuszcze 38 % 12 g
węglowodany 19 % 6 g
179 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 D 3 h

1. Dokładnie zbadaj uszy: nie powinny mieć włosów. Jeśli nadal tam są, przypal uszy ogniem, a następnie oczyść je z przypalonych części nożem.
2. Z najwyższą ostrożnością opłucz uszy pod bieżącą wodą. Włóż uszy do garnka, zalej wodą i gotuj na średnim ogniu przez około godzinę lub dwie. Uszy są uważane za gotowe, gdy skóra stanie się miękka i jednocześnie nie odejdzie od chrząstki. mniej więcej w połowie gotowania, mam to czterdzieści minut po rozpoczęciu gotowania, dopraw uszy całą obraną cebulą, liściem laurowym i ewentualnie czosnkiem.

podczas gdy uszy się gotują, zajmij się marynatą:

1. W głębokim pojemniku połącz ocet, sos sojowy, olej roślinny, kolendrę, sól, cukier, koreańską przyprawę do marchwi i czosnek przepuszczony przez prasę.
2. Mieszaj masę, aż będzie gładka.

marynata jest gotowa!

po ugotowaniu uszu pozwól im ostygnąć bezpośrednio w bulionie (w przeciwnym razie skleją się), a następnie pokrój je w cienkie paski. Włóż pokrojone uszy do pojemnika z marynatą i dobrze wymieszaj. Pozostaw do marynowania w lodówce na 24 godziny. Po marynowaniu podawaj uszy jako przystawkę lub osobne danie.

smacznego!

dodając sos sojowy do potrawy, warto wziąć pod uwagę, że ma dość słony smak. Zmniejsz całkowitą ilość soli, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie.

zamiast cukru można użyć słodzika.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Uszy wieprzowe - 211   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy