uszy wieprzowe w piekarniku
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Oczyszczone i umyte uszy gotować w osolonej wodzie przez około 20 minut.
2. Podczas gotowania uszu przygotuj dla nich sos: dodaj pieprz, sól do majonezu i wyciśnij czosnek. Wymieszaj wszystko, aż będzie gładkie.
3. Połóż ugotowane uszy i całkowicie ostudź.
4. Dobrze posmaruj schłodzone uszy dressingiem.
5. Włóż uszy do wysmarowanej tłuszczem formy i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40 minut.
podawaj na gorąco z sałatką ze świeżych warzyw.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Uszy wieprzowe - 211 kcal/100g