nieoszlifowany ryż z jabłkami i rodzynkami
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
aby przygotować pyszny ryż z rodzynkami i jabłkami, pierwszym krokiem jest zrobienie rodzynek, ponieważ powinny one stać w gorącej wodzie przez około 1-2 godziny.
teraz przejdź do gotowania aromatycznego ryżu. Aby to zrobić, opłucz ryż kilka razy pod zimną wodą, a dopiero potem gotuj. Natychmiast dodaj wszystkie przyprawy, aby miały czas na przeniesienie pikantnego smaku na ryż.
jabłka świetnie nadają się do ryżu. Jabłka obrać i pokroić na małe kawałki.
Połącz ryż z jabłkami, trzymaj pod pokrywką przez około dziesięć minut i podawaj. Gotowe danie można ozdobić świeżymi owocami, miodem lub dowolnym innym dodatkiem do smaku.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Berberys - 29 kcal/100g
- Badian - 337 kcal/100g
- Ryż Nieszlifowany - 285 kcal/100g

