nieoszlifowany ryż z jabłkami i rodzynkami

zdrowy deser lub pełne danie-w każdym razie pyszne! To pachnące, pikantne danie nie pozostawi nikogo obojętnym! Za niezapomnianym aromatem kryje się subtelny owocowy smak. Ryż z jabłkami i rodzynkami to łatwe danie, które świetnie sprawdzi się na śniadanie lub podwieczorek. Pomimo tego, że jest lekki, jest bardzo pożywny i doda siły na resztę dnia.
Lubov♀Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 4 g
tłuszcze 4 % 2 g
węglowodany 87 % 39 g
192 kcal
IG: 18 / 82 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 50 min

aby przygotować pyszny ryż z rodzynkami i jabłkami, pierwszym krokiem jest zrobienie rodzynek, ponieważ powinny one stać w gorącej wodzie przez około 1-2 godziny.

teraz przejdź do gotowania aromatycznego ryżu. Aby to zrobić, opłucz ryż kilka razy pod zimną wodą, a dopiero potem gotuj. Natychmiast dodaj wszystkie przyprawy, aby miały czas na przeniesienie pikantnego smaku na ryż.

jabłka świetnie nadają się do ryżu. Jabłka obrać i pokroić na małe kawałki.

Połącz ryż z jabłkami, trzymaj pod pokrywką przez około dziesięć minut i podawaj. Gotowe danie można ozdobić świeżymi owocami, miodem lub dowolnym innym dodatkiem do smaku.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Berberys - 29   kcal/100g
  • Badian - 337   kcal/100g
  • Ryż Nieszlifowany - 285   kcal/100g

Podobne przepisy