marynata z nieszlifowanym ryżem

obfita i aromatyczna marynata jest tym, czego potrzebujesz, aby się zregenerować! Marynata jest uważana za danie kuchni rosyjskiej. Babcia często gotowała go dla nas w dzieciństwie. Pyszna zupa miała łagodny i przyjemny smak. Pamiętaj, aby dodać śmietanę do zupy przed użyciem. Przepis został zapomniany, a więc chciałem nakarmić bliskich pysznym i satysfakcjonującym jedzeniem. Znalazłem ten przepis na marynatę w sieci. Okazało się gęstą i bogatą zupę z kawałkami mięsa. Jak w dzieciństwie! A krewni nawet prosili o suplementy)))
♥Solii♥+Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 4 g
tłuszcze 29 % 4 g
węglowodany 43 % 6 g
74 kcal
IG: 50 / 50 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h

najpierw przygotuj bulion:

1. Napełnij mięso zimną wodą i gotuj. Gdy woda się zagotuje, musisz usunąć kamień.
2. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie, sól do bulionu i gotuj przez 1,5 godziny na małym ogniu pod pokrywką.
3. Mięso wyjmujemy z bulionu, drobno siekamy.

gotowanie samej marynaty:

4. Podczas gotowania mięsa gotuj ryż osobno w osolonej wodzie w stosunku 1: 2 na małym ogniu.
5. Warzywa czyścimy, myjemy. Ziemniaki kroimy w kostkę, marchewki w paski, cebulę w małe kostki.
6. Zagotuj wcześniej przygotowany bulion mięsny i dodaj do niego ziemniaki.
7. Usmaż przygotowaną cebulę i marchewkę w połowie oleju roślinnego przez 5 minut, dodaj koncentrat pomidorowy. Smażyć jeszcze trochę.
8. Do gotowego ziemniaka dodaj ugotowany ryż, smażone warzywa, pikle i solankę.
9. Na patelni w pozostałym oleju smażyć kawałki wołowiny na złoty kolor, dodać do zupy.
10. Wkładamy zioła, korzeń pietruszki, doprawiamy czarnym pieprzem, gotujemy na małym ogniu przez kolejne 10-15 minut. Następnie pozwól mu parzyć pod pokrywką.
11. Do każdej porcji dodajemy śmietanę.

miłego lunchu!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pikle - 11   kcal/100g
  • Korzeń pietruszki - 49   kcal/100g
  • Solanka - 1   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Ryż Nieszlifowany - 285   kcal/100g

Podobne przepisy