skład / składniki
metoda gotowania
najpierw przygotuj bulion:
1. Napełnij mięso zimną wodą i gotuj. Gdy woda się zagotuje, musisz usunąć kamień.
2. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie, sól do bulionu i gotuj przez 1,5 godziny na małym ogniu pod pokrywką.
3. Mięso wyjmujemy z bulionu, drobno siekamy.
gotowanie samej marynaty:
4. Podczas gotowania mięsa gotuj ryż osobno w osolonej wodzie w stosunku 1: 2 na małym ogniu.
5. Warzywa czyścimy, myjemy. Ziemniaki kroimy w kostkę, marchewki w paski, cebulę w małe kostki.
6. Zagotuj wcześniej przygotowany bulion mięsny i dodaj do niego ziemniaki.
7. Usmaż przygotowaną cebulę i marchewkę w połowie oleju roślinnego przez 5 minut, dodaj koncentrat pomidorowy. Smażyć jeszcze trochę.
8. Do gotowego ziemniaka dodaj ugotowany ryż, smażone warzywa, pikle i solankę.
9. Na patelni w pozostałym oleju smażyć kawałki wołowiny na złoty kolor, dodać do zupy.
10. Wkładamy zioła, korzeń pietruszki, doprawiamy czarnym pieprzem, gotujemy na małym ogniu przez kolejne 10-15 minut. Następnie pozwól mu parzyć pod pokrywką.
11. Do każdej porcji dodajemy śmietanę.
miłego lunchu!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Korzeń pietruszki - 49 kcal/100g
- Solanka - 1 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Ryż Nieszlifowany - 285 kcal/100g