Palak Mung dal-Mash ze szpinakiem po indyjsku
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Moczyć mung przez kilka godzin.
2. Zagotuj do stanu lekkiej twardości.
3. Drobno posiekaj cebulę, imbir, czosnek i smaż w kotle (lub kaczątku) w oleju, aż cebula będzie miękka.
4. Dodaj wszystkie przyprawy, chili i sól, wymieszaj kilka razy.
5. Pokrój na małe kliny i dodaj pomidory. Gotuj, aż pomidory zmiękną.
6. Szpinak grubo posiekaj i dodaj razem z mashem do przygotowywanego Dania.
7. Gotuj jeszcze około 6 minut, aż szpinak się ugotuje.
podawaj na gorąco. I smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal / 100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Mash - 300 kcal/100g