letnia sałatka wegetariańska z mung
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Gotuj fasolę zgodnie z instrukcjami na opakowaniu (zwykle fasola mung gotuje się przez 30 minut na małym ogniu). Jeśli musisz namoczyć na chwilę przed gotowaniem-namocz. Kukurydzę należy również gotować do miękkości.
2. Pokrój czerwoną cebulę w kostkę. I pokrój pomidory koktajlowe wzdłuż na pół.
3. Awokado kroimy w kostkę, oddzielamy ziarna kukurydzy od kolb.
4. Łączymy wszystkie przygotowane składniki w odpowiedniej misce.
5. Sałatkę doprawiamy płynnymi składnikami, a mianowicie sokiem z cytryny, lekkim octem jabłkowym lub cydrem i oliwą z oliwek.
6. Sól, pieprz i wszystko bardzo dobrze wymieszaj.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kukurydza polna surowa suszona - 348 kcal/100g
- Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96 kcal/100g
- Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83 kcal/100g
- Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362 kcal/100g
- Kukurydza - 119 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Mash - 300 kcal/100g