Jasne ciasto twarogowe bez pieczenia

bez żmudnego pieczenia, łatwe i szybkie! Udany przepis na szybkie gotowanie pysznego i eleganckiego arcydzieła kulinarnego, które mile zaskoczy swoim smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 10 g
tłuszcze 45 % 23 g
węglowodany 35 % 18 g
346 kcal
IG: 6 / 39 / 56

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 39 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania eleganckiego i pysznego ciasta twarogowego bez pieczenia.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować żelatynową bazę, wlej trzysta mililitrów 33% śmietany do kubka, a następnie dodaj do niego czterdzieści gramów żelatyny.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dobrze wymieszaj żelatynę ze śmietaną trzepaczką i odłóż kubek na bok, aż żelatyna puchnie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Aby zrobić ciasto, zmiel sto pięćdziesiąt gramów kruchych ciastek blenderem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozłóż okruchy ciasteczka w głębokiej misce.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj sto gramów roztopionego masła do miski z okruchami ciastek.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dokładnie wymieszaj okruchy ciastek z masłem szpatułką, aż będą gładkie.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dopasuj folię spożywczą do odpowiedniego kształtu, a jej spód folią.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozprowadzamy przygotowaną jednorodną masę okruchów z masłem do formy, równomiernie rozprowadzamy i zagęszczamy ręką, po czym wkładamy formę do lodówki.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Włóż do odpowiedniego pojemnika części pięćset gramów twarogu i dodaj również części sto pięćdziesiąt gramów cukru pudru.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dodaj części do pojemnika z twarogiem dwieście mililitrów 33% śmietany, jedną łyżeczkę cukru waniliowego i zmiel blenderem na gładką masę.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Włóż przygotowaną masę twarogową o delikatnej konsystencji do głębokiej miski.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Włóż dobrze spuchniętą żelatynę do rondla i umieść ją na kuchence.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Podgrzewamy żelatynę na średnim ogniu pieca do uzyskania jednorodnej masy, nie zapominając o mieszaniu w procesie.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Dodaj żelatynę do miski do masy twarogowej i wymieszaj łyżką.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Dobrze wymieszaj mikserem wszystkie składniki w misce.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Dodaj kroplę barwnika spożywczego do każdej porcji galaretki twarogowej.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Dobrze mieszając pomaluj każdą porcję galaretki twarogowej na różne kolory.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Ugotowane kolorowe porcje układamy w formie na przemian w różnych kolorach i starając się, aby nie stykały się ze sobą.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Lekko stukając w formę, dekorujemy ciasto na wierzchu do smaku pożądanymi jagodami lub owocami i wkładamy do lodówki na pół godziny.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Po trzydziestu minutach kładziemy ciasto na talerzu i usuwamy formę.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

genialny wynalazek! Proste, łatwe i szybkie-eleganckie ciasto bez żmudnego pieczenia! Piękne, jasne i bardzo smaczne kulinarne arcydzieło! Nieograniczona świąteczna uczta! Takie ciasto może zadowolić dzieci i mile zaskoczyć gości, przygotowując je bez długiego procesu pieczenia w ciągu zaledwie kilku minut. Z tego przysmaku wszyscy są natychmiast zachwyceni i jedzą go za jednym razem. Gwarantujemy, że jutro będziesz chciał go ponownie ugotować!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal / 100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Śmietana 35% - 337   kcal / 100g
  • 40% - 362   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Kruche - 716   kcal/100g

Podobne przepisy