skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania eleganckiego i pysznego ciasta twarogowego bez pieczenia.
Krok 2:
Aby przygotować żelatynową bazę, wlej trzysta mililitrów 33% śmietany do kubka, a następnie dodaj do niego czterdzieści gramów żelatyny.
Krok 3:
Dobrze wymieszaj żelatynę ze śmietaną trzepaczką i odłóż kubek na bok, aż żelatyna puchnie.
Krok 4:
Aby zrobić ciasto, zmiel sto pięćdziesiąt gramów kruchych ciastek blenderem.
Krok 5:
Rozłóż okruchy ciasteczka w głębokiej misce.
Krok 6:
Dodaj sto gramów roztopionego masła do miski z okruchami ciastek.
Krok 7:
Dokładnie wymieszaj okruchy ciastek z masłem szpatułką, aż będą gładkie.
Krok 8:
Dopasuj folię spożywczą do odpowiedniego kształtu, a jej spód folią.
Krok 9:
Rozprowadzamy przygotowaną jednorodną masę okruchów z masłem do formy, równomiernie rozprowadzamy i zagęszczamy ręką, po czym wkładamy formę do lodówki.
Krok 10:
Włóż do odpowiedniego pojemnika części pięćset gramów twarogu i dodaj również części sto pięćdziesiąt gramów cukru pudru.
Krok 11:
Dodaj części do pojemnika z twarogiem dwieście mililitrów 33% śmietany, jedną łyżeczkę cukru waniliowego i zmiel blenderem na gładką masę.
Krok 12:
Włóż przygotowaną masę twarogową o delikatnej konsystencji do głębokiej miski.
Krok 13:
Włóż dobrze spuchniętą żelatynę do rondla i umieść ją na kuchence.
Krok 14:
Podgrzewamy żelatynę na średnim ogniu pieca do uzyskania jednorodnej masy, nie zapominając o mieszaniu w procesie.
Krok 15:
Dodaj żelatynę do miski do masy twarogowej i wymieszaj łyżką.
Krok 16:
Dobrze wymieszaj mikserem wszystkie składniki w misce.
Krok 17:
Dodaj kroplę barwnika spożywczego do każdej porcji galaretki twarogowej.
Krok 18:
Dobrze mieszając pomaluj każdą porcję galaretki twarogowej na różne kolory.
Krok 19:
Ugotowane kolorowe porcje układamy w formie na przemian w różnych kolorach i starając się, aby nie stykały się ze sobą.
Krok 20:
Lekko stukając w formę, dekorujemy ciasto na wierzchu do smaku pożądanymi jagodami lub owocami i wkładamy do lodówki na pół godziny.
Krok 21:
Po trzydziestu minutach kładziemy ciasto na talerzu i usuwamy formę.
Krok 22:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
genialny wynalazek! Proste, łatwe i szybkie-eleganckie ciasto bez żmudnego pieczenia! Piękne, jasne i bardzo smaczne kulinarne arcydzieło! Nieograniczona świąteczna uczta! Takie ciasto może zadowolić dzieci i mile zaskoczyć gości, przygotowując je bez długiego procesu pieczenia w ciągu zaledwie kilku minut. Z tego przysmaku wszyscy są natychmiast zachwyceni i jedzą go za jednym razem. Gwarantujemy, że jutro będziesz chciał go ponownie ugotować!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal / 100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal / 100g
- 40% - 362 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Kruche - 716 kcal/100g