szybka przekąska z pomidorów nadziewanych tuńczykiem

bardzo prosty przepis na pyszne danie w pięć minut! Szybka przekąska po włosku, która mile zaskoczy swoim smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 5 g
tłuszcze 38 % 5 g
węglowodany 23 % 3 g
80 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania szybkiej przekąski po włosku z pomidorów nadziewanych tuńczykiem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zaczynamy przygotowywać pyszną przekąskę z pomidorów nadziewanych sałatką z tuńczyka, krojąc pomidory na pół i wyjmując rdzeń łyżką.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Posiekaj bardzo drobno i posiekaj natkę pietruszki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wyślij pietruszkę na talerz ze stu osiemdziesięcioma gramami tuńczyka.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj do talerza czosnek przepuszczony przez prasę do czosnku i trzy łyżki majonezu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki na talerzu, zamieniając je w jednorodną masę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ostrożnie i obficie wypełnij wszystkie połówki pomidorów gotowanym nadzieniem z tuńczyka z pietruszką i czosnkiem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż przygotowaną piękną i pyszną przekąskę z tuńczyka z drobno posiekanymi ziołami na talerzu.

przekąska w pięć minut bardzo prosty przepis z pietruszką z tuńczyka i pomidorami, okazuje się tak pyszny po prostu polizasz palce.To połączenie pomidora, tuńczyka z drobno posiekanymi ziołami wygląda pięknie na stole i ma dobry smak!
niepostrzeżenie i bardzo szybko do diety Rosjan weszła wcześniej zupełnie nieznana nam ryba — tuńczyk. Robi się z nim sushi, je się je w sałatkach (w puszkach), robi się z niego pyszne przekąski, niektórzy koneserzy zamawiają steki z tego czerwonawego mięsa w restauracjach.
tuńczyki żyją w tropikalnych i subtropikalnych wodach Atlantyku, Pacyfiku i Oceanu Indyjskiego. W Morzu Czarnym i Morzu Barentsa rzadko występuje tuńczyk pospolity, w Morzu Japońskim tuńczyk błękitnopłetwy pacyficzny. Z powodu nadmiernego połowu liczba populacji i obszary tuńczyków znacznie się zmniejszyły; tak, praktycznie zniknęły z Morza Czarnego. Te stadne ryby pelagiczne pokonują duże odległości w poszukiwaniu pożywienia.
tuńczyk ma wrzecionowate, wydłużone ciało. Po każdej stronie łodygi ogonowej znajduje się Duży skórzasty kil, po obu stronach którego znajdują się dwa krótkie, słabe Kile. Płetwa grzbietowa ma od 12 do 14 twardych promieni i ma kształt sierpa. Druga płetwa grzbietowa jest znacznie krótsza i ma tylko miękkie promienie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Tuńczyk w oleju roślinnym - 190   kcal/100g
  • Tuńczyk we własnym soku - 96   kcal/100g
  • Tuńczyk świeży - 101   kcal/100g

Podobne przepisy