owsianka przyjaźń z kaszą jaglaną i ryżem

bardzo smaczna kasza jaglana i ryż z rodzynkami! Jest taka piła Dwuręczna & quot; przyjaźń & quot;. Zakłada się, że kiedy piją razem, to przypieczętowuje przyjaźnie. Czy tak naprawdę jest-nie mogę powiedzieć. Ale w kulinarnym przepisie na owsiankę o tej samej nazwie starają się również zaprzyjaźnić dwa zboża - ryż i proso. I wydaje się, że robią to całkiem nieźle, być może nawet lepiej niż piła. Ale jedzenie jest na to i jedzenie, aby zebrać ludzi przy jednym stole. Spróbuj nakarmić swoje dziecko i jego przyjaciół taką owsianką, a ja przysięgam, że w ciągu pół godziny nie dojdzie do żadnych potyczek i walk między nimi, ponieważ wszyscy będą zajęci tylko jedzeniem.
IlonaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 4 g
tłuszcze 18 % 5 g
węglowodany 68 % 19 g
136 kcal
IG: 21 / 42 / 37

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

rodzynki zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 15 minut. Wlej jedną szklankę prosa i ryżu na patelnię. Bardzo dobrze spłukujemy, napełniamy wodą i doprowadzamy do wrzenia. Następnie spuść wodę. Ponownie napełnij wodą, ponownie zagotuj i ponownie spuść. Teraz przejdź bezpośrednio do gotowania. Dodaj mleko, sól, cukier do gotowanych na parze płatków zbożowych i gotuj prawie do miękkości. Cenne jest to, że czas gotowania ryżu i prosa jest prawie taki sam. Podczas gdy owsianka nie jest jeszcze ugotowana, a płyn nie odparował, włóż rodzynki i przygotuj owsiankę. Następnie usuwamy go z ognia i owijamy w wełniany szalik, aby był zaparzony i gotowany na parze.
podawaj na stole, wkładając do każdej porcji kawałek masła. Na wierzchu owsiankę można ozdobić świeżymi owocami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Kasza jaglana - 335   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy