skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Kroimy cukinię pierwszym krokiem
Krok 3:
I cebulę na małe kawałki.
Krok 4:
Za nimi pokrój czosnek w plasterki. Następnie obierz papryczkę chili z nasion i posiekaj na małe kawałki,
Krok 5:
Następnie wymieszaj ocet z wodą, cukrem, solą i podpal, aż się zagotuje. Po ugotowaniu dodaj cukinię i cebulę do marynaty i gotuj przez kolejną minutę.
Krok 6:
Po minucie Usuń cukinię z ognia, lekko ostudź, dodaj czosnek, koperek, chili, paprykę (różową i czarną). Po zakończeniu wykonanych czynności przykryj składniki pokrywką i ostudź. Jedzenie jest gotowe do spożycia!
Krok 7:
Pozostałe Pikule z cukinii należy umieścić w słoiku i przechowywać w lodówce. Pikule można spożywać w ciągu jednego dnia, ale im dłużej stoją w lodówce, tym smaczniejsze się okazują. Okres przechowywania w lodówce wynosi 1 miesiąc. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Pieprz różowy mielony - 21 kcal/100g
- Cukinia - 16 kcal/100g