Sałatka okroshka z orzechami włoskimi

okroshka stanie się niezwykle smaczna i pikantna, jeśli dodasz orzechy! Dziś oferuję wam, drogie gospodynie domowe, niezwykle ciekawy i niesamowicie smaczny przepis na tradycyjne rosyjskie danie-okroshki, ale nie w jego tradycyjnej wersji, ale w formie sałatki. Od razu zauważę również, że w przeciwieństwie do klasycznej okroshki w tym przepisie kulinarnym nie ma kiełbasy, więc można ją bezpiecznie przypisać daniom wegetariańskim. Ale są tu orzechy włoskie, które sprawiają, że to danie jest dość satysfakcjonujące. Jego przygotowanie zajmuje bardzo mało czasu, a co może być lepszego niż gorący letni dzień.
strunkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 3 g
tłuszcze 71 % 17 g
węglowodany 17 % 4 g
181 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
na początek dobrze ubij śmietanę lub jogurt mikserem lub trzepaczką. Do powstałej masy dodaj drobno posiekany czosnek, sól i pieprz w razie potrzeby. Wkładamy do lodówki na godzinę (możesz nawet więcej).
W międzyczasie pokrój ogórek (Lubię duże plasterki) i rzodkiewkę (możesz zetrzeć). Orzechy należy zmielić.
gdy okroshka wystarczająco ostygnie, wymieszaj śmietanę z orzechami włoskimi. Do każdej porcji włożyć trochę pokrojonego ogórka i rzodkiewki i zalać sosem śmietanowym. W razie potrzeby sałatkę okroshka & nbsp;można posypać posiekanymi ziołami

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Świeże ogórki - 15   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Rzodkiewka - 20   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy