Sałatka okroshka z orzechami włoskimi
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
na początek dobrze ubij śmietanę lub jogurt mikserem lub trzepaczką. Do powstałej masy dodaj drobno posiekany czosnek, sól i pieprz w razie potrzeby. Wkładamy do lodówki na godzinę (możesz nawet więcej).
W międzyczasie pokrój ogórek (Lubię duże plasterki) i rzodkiewkę (możesz zetrzeć). Orzechy należy zmielić.
gdy okroshka wystarczająco ostygnie, wymieszaj śmietanę z orzechami włoskimi. Do każdej porcji włożyć trochę pokrojonego ogórka i rzodkiewki i zalać sosem śmietanowym. W razie potrzeby sałatkę okroshka & nbsp;można posypać posiekanymi ziołami
W międzyczasie pokrój ogórek (Lubię duże plasterki) i rzodkiewkę (możesz zetrzeć). Orzechy należy zmielić.
gdy okroshka wystarczająco ostygnie, wymieszaj śmietanę z orzechami włoskimi. Do każdej porcji włożyć trochę pokrojonego ogórka i rzodkiewki i zalać sosem śmietanowym. W razie potrzeby sałatkę okroshka & nbsp;można posypać posiekanymi ziołami
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Rzodkiewka - 20 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g