solanka rybna

niesamowity przepis kulinarny z wybranych odmian ryb!
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 4 g
tłuszcze 40 % 4 g
węglowodany 20 % 2 g
58 kcal
IG: 100 / 0 / 0

Metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

niesamowity przepis kulinarny moskiewskiej solanki, który obejmuje wybrane odmiany ryb. Dla prawdziwych smakoszy, którzy potrafią docenić smak wyśmienitego Dania. Pomimo faktu, że danie jest "zbiorczą mieszanką", czyli jedzeniem przygotowanym z różnych rzeczy. Nawiasem mówiąc, nie każdy może sobie pozwolić na zakup tak drogiej ryby, więc tę wskazaną w przepisie można zastąpić rybami innych gatunków, ale koniecznie trzema.
połóż olej na dnie patelni, wlej posiekaną cebulę, dobrze usmaż, dodaj mąkę, powoli wlej bulion rybny, a także solankę spod ogórków. Doprowadź wszystko do wrzenia i dodaj drobno posiekane grzyby, oliwki, kapary, opuść liść laurowy, pieprz, zagotuj. Wprowadzamy do naszej mieszanki pokrojone na kawałki ryby, wstępnie ugotowane, a także obrane i pokrojone ogórki, smażone z koncentratem pomidorowym w oleju. Gotuj do miękkości na bardzo małym ogniu. W rezultacie nasze jedzenie powinno mieć przyjemny rybny aromat, powinno być jednocześnie kwaśne i ostre. Jej kolor będzie Jasnopomarańczowy. Gotową mieszankę wlewa się do talerzy, do których dodaje się okrąg cytryny, kilka kawałków oliwek i świeżych ziół.
w rodzinach szlacheckich taką mieszankę podawano z rozpiętymi rybami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jesiotr pieczony - 273   kcal/100g
  • Jesiotr gotowany - 179   kcal/100g
  • Jesiotr - 179   kcal/100g
  • Jesiotr świeży - 163   kcal/100g
  • Sandacz gotowany - 97   kcal/100g
  • Sandacz - 89   kcal/100g
  • Sandacz świeży - 84   kcal/100g
  • Sandacz nadziewany - 144   kcal/100g
  • Borowiki świeże - 34   kcal/100g
  • Białe smażone - 162   kcal/100g
  • Białe marynowane - 24   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Łosoś na parze - 197   kcal/100g
  • Gotowany łosoś - 189   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 140   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Oliwki - 115   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Kapary w puszkach - 23   kcal/100g
  • Kapary - 23   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Pikle - 11   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Solanka - 1   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy