skład / składniki
Metoda gotowania
niesamowity przepis kulinarny moskiewskiej solanki, który obejmuje wybrane odmiany ryb. Dla prawdziwych smakoszy, którzy potrafią docenić smak wyśmienitego Dania. Pomimo faktu, że danie jest "zbiorczą mieszanką", czyli jedzeniem przygotowanym z różnych rzeczy. Nawiasem mówiąc, nie każdy może sobie pozwolić na zakup tak drogiej ryby, więc tę wskazaną w przepisie można zastąpić rybami innych gatunków, ale koniecznie trzema.
połóż olej na dnie patelni, wlej posiekaną cebulę, dobrze usmaż, dodaj mąkę, powoli wlej bulion rybny, a także solankę spod ogórków. Doprowadź wszystko do wrzenia i dodaj drobno posiekane grzyby, oliwki, kapary, opuść liść laurowy, pieprz, zagotuj. Wprowadzamy do naszej mieszanki pokrojone na kawałki ryby, wstępnie ugotowane, a także obrane i pokrojone ogórki, smażone z koncentratem pomidorowym w oleju. Gotuj do miękkości na bardzo małym ogniu. W rezultacie nasze jedzenie powinno mieć przyjemny rybny aromat, powinno być jednocześnie kwaśne i ostre. Jej kolor będzie Jasnopomarańczowy. Gotową mieszankę wlewa się do talerzy, do których dodaje się okrąg cytryny, kilka kawałków oliwek i świeżych ziół.
w rodzinach szlacheckich taką mieszankę podawano z rozpiętymi rybami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jesiotr pieczony - 273 kcal/100g
- Jesiotr gotowany - 179 kcal/100g
- Jesiotr - 179 kcal/100g
- Jesiotr świeży - 163 kcal/100g
- Sandacz gotowany - 97 kcal/100g
- Sandacz - 89 kcal/100g
- Sandacz świeży - 84 kcal/100g
- Sandacz nadziewany - 144 kcal/100g
- Borowiki świeże - 34 kcal/100g
- Białe smażone - 162 kcal/100g
- Białe marynowane - 24 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Gotowany łosoś - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Kapary w puszkach - 23 kcal/100g
- Kapary - 23 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Solanka - 1 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g