Sałatka z solonymi grzybami maślanymi i serem

Sałatka z solonymi grzybami i serem - prosta, pikantna. szybko! Sałatka z solonymi grzybami i serem może być wykonana w kilku wariantach według własnego gustu. Teraz ten przepis na sałatkę jest najczęstszy. Niektórzy wolą zetrzeć składniki, ale bardziej przypomina to pastę do smarowania niż sałatkę. Dla urody kroję wszystko w drobną kostkę. Dressing jest wprowadzany w ostatniej chwili, można go zrobić nie tylko majonez, ale także mieszankę majonezu ze śmietaną lub jedną śmietaną, SOS maślano-musztardowy jest również dobry. Podawaj taką sałatkę jako przystawkę przed gorącą, ozdobioną ziołami.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 8 g
tłuszcze 52 % 13 g
węglowodany 16 % 4 g
163 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować sałatkę, weź solone grzyby (nawiasem mówiąc, odpowiednie są również marynowane), w tym przypadku weź solone masło. Dodaj jabłko, najlepiej słodkie, zieloną cebulę i dowolny twardy ser, mam parmezan. Jako opatrunek w klasycznej wersji bierze się dobry majonez (nie używaj majonezu w plastikowym opakowaniu).

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Jabłko mam świeży plon bez żadnej powłoki, więc nie obierałem skóry. Jeśli masz jabłka traktowane składnikami parafinowymi, pamiętaj o obieraniu skóry. Pokrój jabłko na ćwiartki, usuń rdzeń i pokrój w małe kliny lub kostki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Solone grzyby w razie potrzeby opłucz, odłóż na sito, pozwól wodzie spłynąć. Pokrój grzyby w cienkie plasterki, chyba że początkowo wybrałeś małe grzyby, takie jak grzyby miodowe lub małe pieczarki. Można je pokroić na połówki lub pozostawić w całości.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Drobno posiekaj obraną i umytą zieloną cebulę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ser również pokrój w drobną kostkę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Złóż wszystkie składniki do miski, dodaj majonez, czarny pieprz do smaku i wymieszaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Podawaj sałatkę z grzybami i serem, przyozdobioną ziołami, w porcjach salaterek lub ogólnie. Do takiej sałatki możesz dodać jajko na twardo.

w obecności solonych grzybów taką sałatkę można zrobić bardzo szybko i łatwo na przybycie gości.

minimalny zestaw składników i świeży smak sprawią, że ta prosta sałatka będzie częstym gościem na stołach wielu osób! Nawiasem mówiąc, jego smak zmienia się nie tylko z powodu dodania różnych odmian jabłek i grzybów, ale także z powodu różnych cięć. Sprawdź, aby się przekonać: możesz zetrzeć ser i jabłka. I weź grzyby marynowane, solone, surowe (tylko te, które można jeść na surowo!), gotowane, smażone. Zamiast zielonej cebuli możesz użyć cebuli, która nie jest zła. I w razie potrzeby namocz go we wrzącej wodzie, aby usunąć gorycz.

bardzo dobrze pasuje tutaj koperek lub pietruszka.

umyj jabłka szczotką lub sztywną gąbką pod bieżącą wodą, nawet jeśli będziesz je obierać.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal / 100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal / 100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal / 100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g

Podobne przepisy