skład / składniki
metoda gotowania
taka sałatka może być podana na obiad, jest dość sycąca. Możesz uzupełnić danie warzywami z grilla - będzie pyszne.
1. Obierz cebulę, pokrój tak małe, jak to możliwe, smaż na oliwie z oliwek, aż będzie przezroczysta. Nie musisz rozgotowywać cebuli na złoty kolor, w tym naczyniu potrzebujesz przezroczystej spasserowanej cebuli.
2. Wędzony filet z różowego łososia kroimy w cienkie plasterki, rozprowadzamy na patelni do cebuli, nadal smażymy, aż różowy łosoś stanie się nieprzezroczysty, zajmie to od 1 do 2 minut, nie więcej.
3. Wlej śmietanę do ryby i dodaj kapary. Kapary są wstępnie oddzielone od marynaty i lekko osuszyć ręcznikami papierowymi.
4. Smakujemy, dodajemy sól i czarny pieprz. Musisz uważać na sól, ponieważ wędzony różowy łosoś i kapary są już słone.
5. Równolegle z rybą przygotowujemy makaron. Wlej wodę do rondla, Wyślij do ognia, zagotuj. Lekko posolić wrzącą wodę, ugotować pastę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przepis ten przewiduje makaron gotowany & nbsp; al dente. Gotowy makaron wrzucamy do durszlaka, szybko spłukujemy pod strumieniem zimnej wody, pozwalamy płynowi całkowicie spłynąć.
6. Zetrzyj parmezan na drobnej tarce. Włóż makaron do salaterki, posyp parmezanem, wymieszaj. Następnie polej sosem śmietanowym z różowym łososiem i kaparami. W razie potrzeby dekorujemy zielenią, opcjonalnie można ozdobić rozmarynem. Doskonale uzupełni tę kompozycję smakową.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Gotowany różowy łosoś - 168 kcal/100g
- Różowy łosoś świeży - 142 kcal/100g
- Łosoś różowy - 169 kcal/100g
- Kapary w puszkach - 23 kcal/100g
- Kapary - 23 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Rozmaryn świeży - 131 kcal/100g
- Bita śmietana - 257 kcal/100g