Sałatka z różowego łososia, sera i makaronu

czasami obfita sałatka może być kompletną kolacją! Sałatka z różowego łososia i sera to klasyczne połączenie. Na pierwszy rzut oka przepis wydaje się skomplikowany, ale tak naprawdę nie jest. Każda forma makaronu nadaje się do sałatki, najważniejsze jest to, że jest wykonana z pszenicy durum. Makaron należy gotować do stanu al-dente. Termin ten charakteryzuje jedną z odmian stopnia wysmażenia, w której makaron pozostaje lekko niedogotowany. Parmezanu lepiej nie zastępować żadnym innym rodzajem sera, ponieważ odgrywa on ważną rolę, nadając potrawie szczególny urok.
Petra-♫Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 9 g
tłuszcze 59 % 22 g
węglowodany 16 % 6 g
250 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

taka sałatka może być podana na obiad, jest dość sycąca. Możesz uzupełnić danie warzywami z grilla - będzie pyszne.

1. Obierz cebulę, pokrój tak małe, jak to możliwe, smaż na oliwie z oliwek, aż będzie przezroczysta. Nie musisz rozgotowywać cebuli na złoty kolor, w tym naczyniu potrzebujesz przezroczystej spasserowanej cebuli.

2. Wędzony filet z różowego łososia kroimy w cienkie plasterki, rozprowadzamy na patelni do cebuli, nadal smażymy, aż różowy łosoś stanie się nieprzezroczysty, zajmie to od 1 do 2 minut, nie więcej.

3. Wlej śmietanę do ryby i dodaj kapary. Kapary są wstępnie oddzielone od marynaty i lekko osuszyć ręcznikami papierowymi.

4. Smakujemy, dodajemy sól i czarny pieprz. Musisz uważać na sól, ponieważ wędzony różowy łosoś i kapary są już słone.

5. Równolegle z rybą przygotowujemy makaron. Wlej wodę do rondla, Wyślij do ognia, zagotuj. Lekko posolić wrzącą wodę, ugotować pastę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przepis ten przewiduje makaron gotowany & nbsp; al dente. Gotowy makaron wrzucamy do durszlaka, szybko spłukujemy pod strumieniem zimnej wody, pozwalamy płynowi całkowicie spłynąć.

6. Zetrzyj parmezan na drobnej tarce. Włóż makaron do salaterki, posyp parmezanem, wymieszaj. Następnie polej sosem śmietanowym z różowym łososiem i kaparami. W razie potrzeby dekorujemy zielenią, opcjonalnie można ozdobić rozmarynem. Doskonale uzupełni tę kompozycję smakową.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Gotowany różowy łosoś - 168   kcal/100g
  • Różowy łosoś świeży - 142   kcal/100g
  • Łosoś różowy - 169   kcal/100g
  • Kapary w puszkach - 23   kcal/100g
  • Kapary - 23   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g
  • Rozmaryn świeży - 131   kcal/100g
  • Bita śmietana - 257   kcal/100g

Podobne przepisy