skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj proste produkty. Mój groszek i koperek są mrożone, latem możesz wziąć wszystko świeże.
Krok 2:
Spłucz groszek, zalej wodą i podpal. Po ugotowaniu gotuj przez 10-12 minut.
Krok 3:
Cebulę obrać i dowolnie pokroić w kostkę. Musimy go usmażyć, a następnie zmielimy, więc rozmiar kostek nie ma znaczenia. Wlej olej roślinny na patelnię i smaż przez 5-6 minut.
Krok 4:
Gotowa cebula jest bardzo pachnąca i ma złoty kolor.
Krok 5:
Do gotowanego groszku dodajemy podsmażoną cebulę i odstawiamy na 5 minut, aby warzywa ostygły z & quot; wrzącej wody"
Krok 6:
Następnie dodaj sól do smaku, sok z cytryny i koperek do rondla do warzyw. Musimy wszystko zmielić blenderem. Mam zanurzenie, jeśli nie ma takiego-możesz użyć blendera-miski, w takich też robią koktajle.
Krok 7:
Zmiel naszą zupę na puree. Zapach jest niesamowity! Następnie musisz podpalić rondel z zupą i doprowadzić zawartość do wrzenia. Dodaj pieprz do smaku. Możesz chcieć dodać więcej soku z cytryny-spróbuj!
Krok 8:
Oto nasza chuda, jasna, pachnąca i pyszna zupa gotowa! Jeśli nie publikujesz, możesz bezpiecznie dodać śmietanę lub śmietanę do zupy. Kawałek czarnego chleba i ciesz się pysznym obiadem!
Krok 9:
Smacznego!
taka jasna i kolorowa zupa rozweseli całą rodzinę podczas kolacji! A jego bogaty smak zachwyci brzuszki)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g