Sałatka z czosnkowymi kiełbaskami, brzoskwiniami i burakami

Przygotuj pikantną sałatkę! Pyszne i oryginalne! Taka sałatka z kiełbaskami zachwyci smakoszy. Składniki zawarte w jego składzie są dość proste, ale ich połączenie nie jest do końca standardowe i znane. Nie musisz bać się eksperymentować, ponieważ możesz pozbawić się takich gadżetów! Do gotowania potrzebujesz bardzo młodych buraków, gotuje się szybko. Brzoskwinie i kiełbaski są grillowane. W mieszkaniu miejskim można smażyć na patelni grillowej. Kiełbasy lepiej wybrać wysokiej jakości, kiełbaski są idealne do piwa.
maasikaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 5 g
tłuszcze 40 % 8 g
węglowodany 35 % 7 g
116 kcal
IG: 83 / 0 / 17

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

grillowane kiełbaski i brzoskwinie można gotować w dowolny dogodny sposób: na patelni grillowej lub w naturze na rozżarzonych węglach. Nawiasem mówiąc, taka sałatka jest doskonałym rozwiązaniem na piknik, jeśli weźmiesz ze sobą ugotowane buraki.

1. Umyj małe młode buraki, odetnij ogony, włóż do rondla. Napełnij czystą zimną wodą, Wyślij do ognia. Gotuj do miękkości, po czym spuść wodę, pozwól burakom ostygnąć do temperatury pokojowej. Następnie obierz skórkę, pokrój każde warzywo na pół.

2. Układamy kiełbaski na ruszcie, grillujemy przez 15-20 minut, aż będą całkowicie ugotowane. W trakcie tego procesu odwracamy, aby kiełbaski były odpowiednio usmażone ze wszystkich stron. Następnie włóż je do miski, przykryj pokrywką, aby nie ostygły.

3. Umyj brzoskwinie, usuń nasiona, pokrój owoce na ćwiartki. Brzoskwinie kładziemy na patelni grillowej (lub na ruszcie, jeśli smażymy na węglach), smażymy szybko przez 2 minuty. W tym procesie również odwracamy.

4. Obierz czerwoną cebulę, pokrój w ćwiartki w pierścienie. Moje rzodkiewki, odetnij ogony. Rzodkiewki kroimy w cienkie plasterki. Pocieramy kozi ser rękami w duże okruchy. Szpinak myjemy pod bieżącą wodą, suszymy. Grillowane kiełbaski kroimy na duże kawałki.

5. Włóż wszystkie składniki do głębokiej miski: kiełbaski, brzoskwinie, rzodkiewki, buraki, szpinak, czerwoną cebulę i kozi ser. Posyp octem balsamicznym, sól do smaku. Moja pietruszka, oderwij liście od łodygi i włóż do sałatki.

teraz możesz podać na stole.

jedz dla zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Szpinak - 22   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Rzodkiewka - 20   kcal/100g
  • Brzoskwinie - 46   kcal/100g
  • Brzoskwinie w puszkach - 68   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbaski "mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Kozi ser - 290   kcal/100g

Podobne przepisy