kiełkujący owies z orzechami włoskimi i porzeczkami

świetny przepis dla tych, którzy przestrzegają surowej diety! Spróbuj! Wszystko jest bardzo proste, bardzo szybkie i bardzo smaczne! Wspaniałe śniadanie (lub kolacja). Ogromne korzyści dla organizmu, ponieważ kiełkowane ziarno jest prawdziwym magazynem cennych składników odżywczych. Bądź zdrowy!
OluszAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 11 g
tłuszcze 19 % 15 g
węglowodany 67 % 53 g
393 kcal
IG: 98 / 2 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 5 min

1. Włóż kiełki owsa do miski.
2. Dodaj orzechy włoskie. Można je drobno posiekać lub pozostawić na połówki/ćwiartki.
3. Włóż suszone porzeczki.
4. Skrop syropem klonowym lub innym środkiem słodzącym, takim jak miód.
5. Posyp cynamonem do smaku.

można się cieszyć!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Porzeczka - 38   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Syrop klonowy - 241   kcal/100g
  • Mielony cynamon - 247   kcal/100g
  • Kiełkujący owies - 480   kcal/100g

Podobne przepisy