kiełkujący owies z orzechami bananowymi i syropem klonowym
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
1. Obierz i pokrój banana w plasterki, złóż w głęboki talerz.
2. Orzechy włoskie obrać, połamać na połówki lub pokroić na mniejsze kawałki. Dodaj je do Banana.
3. Włóż porośnięty owies.
4. Dodaj nasiona chia, zmielone nasiona lnu.
5. Skrop wszystko syropem klonowym i melasą.
6. W razie potrzeby możesz dodać trochę soli.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Banany - 89 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Nasiona lnu - 534 kcal/100g
- Syrop klonowy - 241 kcal/100g
- Melasa - 296 kcal/100g
- Kiełkujący owies - 480 kcal/100g
- Nasiona chia - 512 kcal/100g