kiełkujący owies z orzechami bananowymi i syropem klonowym

przysmak witaminowy na śniadanie lub jako lekki obiad. Kolejna opcja pyszności z kiełkującym owsem-smaczna, zdrowa, pożywna. Zwykle gotuję na śniadanie, ale zdarza się, że na obiad, zwłaszcza późno. Spróbuj!
OluszAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 4 g
tłuszcze 18 % 7 g
węglowodany 71 % 27 g
187 kcal
IG: 30 / 63 / 7

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

1. Obierz i pokrój banana w plasterki, złóż w głęboki talerz.
2. Orzechy włoskie obrać, połamać na połówki lub pokroić na mniejsze kawałki. Dodaj je do Banana.
3. Włóż porośnięty owies.
4. Dodaj nasiona chia, zmielone nasiona lnu.
5. Skrop wszystko syropem klonowym i melasą.
6. W razie potrzeby możesz dodać trochę soli.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Banany - 89   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Nasiona lnu - 534   kcal/100g
  • Syrop klonowy - 241   kcal/100g
  • Melasa - 296   kcal/100g
  • Kiełkujący owies - 480   kcal/100g
  • Nasiona chia - 512   kcal/100g

Podobne przepisy