Sałatka fasola kukurydza ser

bomba witaminowa w pośpiechu! Jasne, smaczne i zdrowe! Sałatka z fasoli, kukurydzy i sera jest przygotowywana bez majonezu i jest lekka, ale pożywna i sycąca. Połączenie produktów jest bardzo harmonijne. Może zastąpić pełnowartościową przekąskę, nadaje się na śniadanie i kolację.
PerłaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 6 g
tłuszcze 56 % 19 g
węglowodany 26 % 9 g
181 kcal
IG: 25 / 25 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić sałatkę fasola, kukurydza ser? Przygotuj wszystkie niezbędne składniki wskazane w przepisie. Jeśli użyjesz fasoli w puszkach ze słoika, przygotujesz sałatkę w ciągu kilku minut. Dozwolone jest gotowanie zwykłej fasoli do miękkości, schłodzenie i użycie jej w sałatce.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dobrze spłucz liście zielonej sałaty, aby pozbyć się resztek ziemi lub piasku, jeśli są dostępne. Osusz liście serwetkami papierowymi, aby nie pozostały na nich wilgoć. Które arkusze sałaty najlepiej wykorzystać? Każdy zrobi, taki jak: szpinak, góra lodowa, Romano, Korn, sałata i tak dalej. Tym razem użyłam liści góry lodowej i sałaty korzeniowej. Połóż więc liście na szerokiej tacy lub w dużej salaterce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz cebulę, opłucz razem z papryką w czystej wodzie. Wysuszyć. Czerwona cebula wygląda bardzo pięknie i apetycznie w sałatce, więc używaj jej, jeśli to możliwe. Przekrój paprykę na pół i usuń rdzeń i nasiona. Pokrój warzywa na cienkie półpierścienie i wyślij do zielonej sałatki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wrzuć fasolę z puszki do durszlaka, w razie potrzeby spłucz pod bieżącą wodą.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Z kukurydzy w puszkach i oliwek odcedź sok. Oliwki czarne i zielone wyglądają pięknie w sałatce. Ich ilość można nieznacznie zwiększyć do smaku. Wyślij oliwki do wszystkich składników.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następna jest kolejka miękkiego sera. Wszelkie sery solankowe - feta, mozzarella, ser serowy lub suluguni-dobrze nadają się do sałatki. Odcedź solankę z sera. Ser pokrój w drobną kostkę lub rozgnieć rękami na dowolne kawałki. Wyślij do salaterki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Umyj i osusz warzywa. Drobno posiekaj i dodaj do sałatki. Wyciśnij sok z cytryny na wierzch i równomiernie polej oliwą z oliwek lub olejem roślinnym. W razie potrzeby dodaj ulubione suche przyprawy i sól. Udekoruj gałązką pietruszki lub koperku. Sałatka gotowa! Można go umieścić w tej formie w lodówce na kilka minut, co jest ważne w gorące letnie dni.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Przed podaniem dokładnie wymieszaj sałatkę.

taka sałatka doskonale i przez długi czas zaspokaja głód dzięki fasoli i serowi. Doskonale uzupełnia wszelkie dania mięsne.

smacznego!

jak kupić kukurydzę w puszkach? Pamiętaj, aby sprawdzić datę ważności na puszce. Jeśli pojemnik jest szklany, ostrożnie rozważ ziarna. Powinny być tego samego rozmiaru i koloru, solidne i wolne od plam. Kompozycja nie powinna zawierać barwników, konserwantów i wzmacniaczy smaku.




kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Oliwki - 115   kcal/100g
  • Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291   kcal/100g
  • Ser "moobacher" - 350   kcal/100g
  • Ser "Sainte-agure" - 369   kcal/100g
  • Ser "Syriusz Camembert" - 294   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Kukurydza cukrowa w puszkach - 79   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Fasola w puszkach - 99   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g
  • Liście sałaty - 12   kcal/100g

Podobne przepisy