skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec bułki z kurczaka z grzybami? Aby przygotować pyszne i soczyste bułki z kurczaka, przygotuj niezbędne składniki. Możesz użyć gotowego fileta bez skóry. Jeśli masz całą pierś na Kości, musisz oddzielić od niej filet i usunąć skórę.
Krok 2:
Filet z kurczaka umyć, osuszyć. Na każdym filecie pośrodku wykonaj głębokie nacięcie, nie docierając do końca i otwórz jak książkę.
Krok 3:
Przykryj filet folią spożywczą lub celofanową torbą i uderz młotkiem w warstwę o grubości około 5 mm, uważając, aby nie naruszyć integralności - w powstałej warstwie nie powinno być otworów, przez które może wyciekać sok mięsny lub wypaść nadzienie. Bardzo wygodne jest użycie wałka do ciasta zamiast młotka.
Krok 4:
Filety posolić, pieprzyć, posypać przyprawami do kurczaka i odstawić na 20-30 minut.
Krok 5:
Podczas marynowania filetów przygotuj nadzienie.
Krok 6:
Pokrój grzyby na małe, cienkie plasterki.
Krok 7:
Paprykę obrać z nasion i łodygi i pokroić wzdłuż w cienkie paski.
Krok 8:
Zetrzyj ser na grubej tarce.
Krok 9:
Drobno posiekaj czosnek i zioła.
Krok 10:
Na patelni rozgrzej olej roślinny i smaż grzyby na złoty kolor.
Krok 11:
Dodaj czosnek i zioła, sól i pieprz. Wszystko wymieszaj. Zdejmij patelnię z ognia i ostudź nadzienie.
Krok 12:
Zdejmij patelnię z ognia i ostudź nadzienie. Aby grzyby ostygły szybciej, lepiej przenieść je do miski.
Krok 13:
Do schłodzonego nadzienia dodaj starty ser i wymieszaj.
Krok 14:
Na każdym filecie, odsuwając się od krawędzi, równomiernie rozprowadź nadzienie serowo-grzybowe.
Krok 15:
Na środku ułóż 5-6 pasków papryki.
Krok 16:
Zwiń każdy filet w ciasną rolkę. W ten sam sposób uformuj resztę bułek z kurczaka. Aby zapewnić niezawodność, możesz zawiązać bułki nitką kulinarną.
Krok 17:
Każdą rolkę owinąć szczelnie folią.
Krok 18:
Ułóż bułki w naczyniu do pieczenia lub na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz bułki z kurczaka w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez około 30-35 minut. Jeśli masz tryb "góra+dół", lepiej na nim upiec. Jeśli chcesz, możesz rozwinąć folię, posmarować bułki olejem roślinnym i piec w trybie grillowania na złoty kolor.
Krok 19:
Wyjmij gotowe bułki z folii, lekko ostudź i pokrój na kawałki. Możesz podawać na gorąco z przystawką lub na zimno jako przekąskę. Smacznego!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal / 100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal / 100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal / 100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal / 100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g