roladki z kurczaka z pieczarkami i serem w piekarniku

łatwe i proste danie na poziomie restauracji do zrobienia w domu! Przygotowując bułki z kurczaka z grzybami, poczujesz się jak prawdziwy kulinarny Guru. Pokroić w plastry, kilka gałązek zieleni, kieliszek wina - i świąteczny romantyczny nastrój na kolację. Spróbuj sam!
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 70 % 16 g
tłuszcze 26 % 6 g
węglowodany 4 % 1 g
126 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak upiec bułki z kurczaka z grzybami? Aby przygotować pyszne i soczyste bułki z kurczaka, przygotuj niezbędne składniki. Możesz użyć gotowego fileta bez skóry. Jeśli masz całą pierś na Kości, musisz oddzielić od niej filet i usunąć skórę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Filet z kurczaka umyć, osuszyć. Na każdym filecie pośrodku wykonaj głębokie nacięcie, nie docierając do końca i otwórz jak książkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przykryj filet folią spożywczą lub celofanową torbą i uderz młotkiem w warstwę o grubości około 5 mm, uważając, aby nie naruszyć integralności - w powstałej warstwie nie powinno być otworów, przez które może wyciekać sok mięsny lub wypaść nadzienie. Bardzo wygodne jest użycie wałka do ciasta zamiast młotka.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Filety posolić, pieprzyć, posypać przyprawami do kurczaka i odstawić na 20-30 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Podczas marynowania filetów przygotuj nadzienie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój grzyby na małe, cienkie plasterki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Paprykę obrać z nasion i łodygi i pokroić wzdłuż w cienkie paski.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zetrzyj ser na grubej tarce.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Drobno posiekaj czosnek i zioła.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Na patelni rozgrzej olej roślinny i smaż grzyby na złoty kolor.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dodaj czosnek i zioła, sól i pieprz. Wszystko wymieszaj. Zdejmij patelnię z ognia i ostudź nadzienie.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Zdejmij patelnię z ognia i ostudź nadzienie. Aby grzyby ostygły szybciej, lepiej przenieść je do miski.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Do schłodzonego nadzienia dodaj starty ser i wymieszaj.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Na każdym filecie, odsuwając się od krawędzi, równomiernie rozprowadź nadzienie serowo-grzybowe.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Na środku ułóż 5-6 pasków papryki.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Zwiń każdy filet w ciasną rolkę. W ten sam sposób uformuj resztę bułek z kurczaka. Aby zapewnić niezawodność, możesz zawiązać bułki nitką kulinarną.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Każdą rolkę owinąć szczelnie folią.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Ułóż bułki w naczyniu do pieczenia lub na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz bułki z kurczaka w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez około 30-35 minut. Jeśli masz tryb "góra+dół", lepiej na nim upiec. Jeśli chcesz, możesz rozwinąć folię, posmarować bułki olejem roślinnym i piec w trybie grillowania na złoty kolor.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Wyjmij gotowe bułki z folii, lekko ostudź i pokrój na kawałki. Możesz podawać na gorąco z przystawką lub na zimno jako przekąskę. Smacznego!

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).

wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal / 100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal / 100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal / 100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal / 100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal / 100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy