Trójkąty pita nadziewane serem i kiełbasą

pyszne, proste, satysfakcjonujące i szybkie na śniadanie i w drogę! Przygotowuję Trójkąty z chleba pita nadziewane serem i kiełbasą z dowolnym nadzieniem: wszystko, co jest w lodówce, pójdzie dobrze. Ale ser jest koniecznością. Pomidory do woli. Cała rodzina będzie ci wdzięczna za tak piękny i satysfakcjonujący początek dnia!
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 11 g
tłuszcze 43 % 17 g
węglowodany 30 % 12 g
252 kcal
IG: 8 / 0 / 92

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić Trójkąty pita nadziewane serem i kiełbasą? Przygotujmy proste produkty. Cienki chleb pita, pomidory, twardy ser, gotowana kiełbasa lub inna kiełbasa również się sprawdzą, jajka.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Możesz wziąć dowolną kiełbasę według własnego gustu. Pokrój w koła lub cokolwiek chcesz.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Twardy ser kroimy również na kawałki lub plasterki - w zależności od tego, jaki masz ser-o grubości 1 cm.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umyj pomidory, wytrzyj i pokrój w plastry o grubości 1 cm. Ale uwierz mi, chleb pita będzie z nimi o wiele bardziej soczysty.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Cienki chleb pita (u mnie jest owalny) - pokroić w paski. Szerokość tych pasków wynosi około 10 cm.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Teraz zabawa-montaż! Na samym początku paska chleba pita układamy nadzienie - u mnie jest to plasterek kiełbasy, plasterek pomidora i ser.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zagnij krawędzie paska pod kątem, aby nadzienie było całkowicie zamknięte chlebem pita.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Następnie zginamy róg w drugą stronę-tworzymy trójkąt-i tak dalej zginamy, aż utworzymy Trójkąt.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    W ten sposób przygotowujemy wszystkie paski chleba pita z nadzieniem. Wyszło mi 8 pięknych trójkątów.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    W misce ubij jajka. Nie musimy ich mocno ubijać, wystarczy wymieszać, aby uzyskać jednorodną masę. Na tym etapie solę i pieprzę ciasto. Na patelni rozgrzej olej roślinny.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Zanurz Trójkąty pita w cieście jajecznym i umieść na patelni. Smażyć przez około 2 minuty z każdej strony na złoty kolor.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Odwróć na drugą stronę i smaż, aż pojawi się złoty kolor. Przewracają się bardzo łatwo i starannie.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Gotowe Trójkąty z nadzieniem układamy na talerzu i jemy! Bardzo smaczne z herbatą lub kawą. Smaczne zarówno na ciepło, jak i na zimno.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Gotuj dla zdrowia i smacznego!

ser do tego dania nadaje się każdy-twardy, półtwardy, miękki, jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi.

ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .

wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .

nadzieniem dla takich trójkątów może być dowolne mięso i dowolne warzywa-spróbuj, eksperymentuj! Można je zabrać ze sobą na łono natury, podać dziecku jako przekąskę. Pyszne i satysfakcjonujące!
gotuj dla zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Kiełbasa z tłuszczem - 436   kcal/100g
  • Kiełbasa wieprzowa - 274   kcal/100g
  • Kiełbasa cielęca - 316   kcal/100g
  • Mięso suszone - 264   kcal/100g
  • Kiełbasa z wątróbki cielęcej - 265   kcal/100g
  • Mortadella - 345   kcal/100g
  • Kiełbasa osobna - 232   kcal/100g
  • Pieczona kiełbasa cielęca - 343   kcal/100g
  • Pieczona kiełbasa wieprzowa - 364   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy