skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki. Zróbmy makaron udon z kurczakiem, warzywami,grzybami i sosem. Zestaw warzyw można wybrać według dostępności i gustu. Kurczaka lepiej użyć polędwicy. Mięso myjemy i kroimy w kostkę lub paski.
Krok 2:
Obierz cebulę i pokrój na połówki pierścieni lub piór.
Krok 3:
Umyj marchewki, obierz i zetrzyj.
Krok 4:
Moja papryka, Wytnij łodygę ze strąkiem nasion. Pokrój miąższ w paski lub kostki. Możesz użyć mrożonej fasoli i zielonego groszku. Obierz kilka ząbków czosnku i drobno posiekaj nożem.
Krok 5:
Grzyby można użyć pieczarek lub grzybów leśnych. Grzyby leśne nie tylko sprawią, że danie będzie smaczniejsze, ale także bardziej aromatyczne. Grzyby leśne można przyjmować dowolnego rodzaju, świeże lub mrożone w połowie ugotowane. Umyj grzyby, pokrój na kawałki (jeśli są duże) i smaż na oleju roślinnym przez 20 minut na średnim ogniu.
Krok 6:
Następnie na patelnię wysyłamy cebulę do grzybów. Wymieszaj składniki i smaż je razem, aż cebula będzie przezroczysta.
Krok 7:
Dodaj mięso z kurczaka. Wymieszaj i smaż, aż kurczak wybieli się na średnim ogniu. Wlać sos sojowy, dodać sól i czarny pieprz, szczyptę papryki i mielonej kolendry. Mieszać.
Krok 8:
Umieść pozostałe warzywa na patelni, wymieszaj i smaż je razem przez około 10 minut.
Krok 9:
Równolegle gotuj makaron udon w osolonej wodzie. Gotuj zgodnie z instrukcjami podanymi na opakowaniu, aż do stanu al dente, zwykle około 8 minut. Spuść wodę, włóż makaron do durszlaka, aby płyn był szklany.
Krok 10:
Dodaj makaron na patelnię z warzywami, grzybami i kurczakiem. Wymieszaj i trzymaj w ogniu przez około 5 minut. Wyłącz ogień. Danie podajemy do stołu.
Krok 11:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340 kcal/100g
- Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348 kcal/100g
- Rozdrobniony groszek gotowany - 115 kcal/100g
- Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360 kcal/100g
- Groszek krowi suszony nie gotowany - 343 kcal/100g
- Groszek krowie suszony gotowany - 76 kcal/100g
- Suszony groszek - 322 kcal/100g
- Groszek - 298 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Fasola zielona - 33 kcal/100g
- Fasola - 33 kcal/100g
- Makaron Udon - 337 kcal/100g