makaron udon kurczak warzywa sos

pyszne gorące dla miłośników kuchni orientalnej! Dania kuchni orientalnej stały się obecnie dość popularne w naszym kraju. Po pierwsze, są bardzo smaczne, dodanie różnych pikantnych i aromatycznych przypraw sprawia, że potrawy te są szczególnie smaczne i sycące, a także sprawia, że chcesz Jeszcze raz i więcej cieszyć się ich smakiem. Po drugie, przygotowują się bardzo prosto, składniki są niedrogie i nie drogie, więc gospodynie domowe mogą łatwo przygotować takie smakołyki w swojej kuchni, używając ulubionego zestawu produktów i przypraw.
SnezhanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 7 g
tłuszcze 20 % 7 g
węglowodany 60 % 21 g
161 kcal
IG: 38 / 62 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki. Zróbmy makaron udon z kurczakiem, warzywami,grzybami i sosem. Zestaw warzyw można wybrać według dostępności i gustu. Kurczaka lepiej użyć polędwicy. Mięso myjemy i kroimy w kostkę lub paski.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz cebulę i pokrój na połówki pierścieni lub piór.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umyj marchewki, obierz i zetrzyj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Moja papryka, Wytnij łodygę ze strąkiem nasion. Pokrój miąższ w paski lub kostki. Możesz użyć mrożonej fasoli i zielonego groszku. Obierz kilka ząbków czosnku i drobno posiekaj nożem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Grzyby można użyć pieczarek lub grzybów leśnych. Grzyby leśne nie tylko sprawią, że danie będzie smaczniejsze, ale także bardziej aromatyczne. Grzyby leśne można przyjmować dowolnego rodzaju, świeże lub mrożone w połowie ugotowane. Umyj grzyby, pokrój na kawałki (jeśli są duże) i smaż na oleju roślinnym przez 20 minut na średnim ogniu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie na patelnię wysyłamy cebulę do grzybów. Wymieszaj składniki i smaż je razem, aż cebula będzie przezroczysta.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj mięso z kurczaka. Wymieszaj i smaż, aż kurczak wybieli się na średnim ogniu. Wlać sos sojowy, dodać sól i czarny pieprz, szczyptę papryki i mielonej kolendry. Mieszać.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Umieść pozostałe warzywa na patelni, wymieszaj i smaż je razem przez około 10 minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Równolegle gotuj makaron udon w osolonej wodzie. Gotuj zgodnie z instrukcjami podanymi na opakowaniu, aż do stanu al dente, zwykle około 8 minut. Spuść wodę, włóż makaron do durszlaka, aby płyn był szklany.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj makaron na patelnię z warzywami, grzybami i kurczakiem. Wymieszaj i trzymaj w ogniu przez około 5 minut. Wyłącz ogień. Danie podajemy do stołu.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340   kcal/100g
  • Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348   kcal/100g
  • Rozdrobniony groszek gotowany - 115   kcal/100g
  • Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360   kcal/100g
  • Groszek krowi suszony nie gotowany - 343   kcal/100g
  • Groszek krowie suszony gotowany - 76   kcal/100g
  • Suszony groszek - 322   kcal/100g
  • Groszek - 298   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Fasola zielona - 33   kcal/100g
  • Fasola - 33   kcal/100g
  • Makaron Udon - 337   kcal/100g

Podobne przepisy