skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić Akordeon wieprzowy? Najpierw przygotuj marynatę. Suchy czosnek można zastąpić 2 ząbkami świeżego czosnku przepuszczonymi przez prasę. Oprócz tych składników możesz dodać kolejne 1-2 łyżki. l koncentrat pomidorowy lub keczup.
Krok 2:
W misce połącz sos sojowy, oliwę z oliwek, sok z cytryny, suchy czosnek, musztardę i przyprawy. Wszystko wymieszaj, aż będzie gładkie. Jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już mielony pieprz, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przepełnienie naczynia. Nie trzeba też dodawać soli-zastępuje ją sos sojowy.
Krok 3:
Teraz przygotuj pozostałe składniki. Pomidory są dojrzałe, ale mocne, aby nie pełzały podczas krojenia i pieczenia. Możesz wziąć dowolny ser do smaku: może to być zwykły ser, taki jak Rosyjski, odpowiednia jest również mozzarella do pizzy.
Krok 4:
Umyj kawałek wieprzowiny, osusz ręcznikami papierowymi. Jeśli chcesz, aby mięso było grubsze i grubsze, weź szyję, jeśli z umiarkowaną ilością tłuszczu, wystarczy carbonade.
Krok 5:
Wykonuj głębokie nacięcia poprzeczne co 1 cm, nie sięgając do dołu 1 cm.
Krok 6:
Posmaruj wieprzowinę na zewnątrz i wewnątrz kawałków przygotowaną wcześniej marynatą. Jeśli masz dużo marynaty, lepiej włożyć mięso do głębokiej miski i zalać tą marynatą. Pozostaw mięso do marynowania przez noc w lodówce. Jeśli nie ma czasu, wystarczy pozostawić mięso na 1-1, 5 godziny w temperaturze pokojowej.
Krok 7:
Podczas marynowania wieprzowiny pokrój pomidory w cienkie plasterki.
Krok 8:
Pokrój ser w cienkie plasterki.
Krok 9:
Połóż Akordeon mięsny na podwójnym arkuszu folii. Włóż 1-2 kółka pomidorów i 1-2 talerze sera do kawałków mięsa
Krok 10:
Owiń mięso folią i unieś krawędzie do góry, aby soki mięsne nie wyciekały podczas pieczenia.
Krok 11:
Umieść wieprzowinę w folii w naczyniu do pieczenia o odpowiedniej wielkości. Wziąłem taki kształt, aby mięso leżało w nim ciasno i nie straciło kształtu podczas pieczenia.
Krok 12:
Piecz Akordeon wieprzowy w piekarniku nagrzanym do 190C przez około 50 minut. Następnie rozwiń folię i włóż mięso do piekarnika na około 20 minut, aż na powierzchni pojawi się złoty kolor. Dokładny czas pieczenia zależy od funkcji piekarnika, więc skup się na nim.
Krok 13:
Mięso akordeonowe w piekarniku wieprzowym jest gotowe. Przełóż na półmisek, udekoruj ziołami i podawaj. Smacznego!
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
jak prawidłowo gotować w folii? Odpowiedź na to pytanie, a także przydatne wskazówki i hacki życiowe do gotowania różnych potraw, przeczytaj artykuł folia aluminiowa - pomocnik w kuchni i życiu codziennym .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g