zupa pomidorowa w puszkach
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Obierz cebulę i marchewkę, pokrój cebulę w drobną kostkę i zetrzyj marchewki na grubej tarce. Rozłóż warzywa natychmiast na patelni, dodaj liść laurowy, wlej wodę, Wyślij do ognia, zagotuj.
2. Obierz ziemniaki, umyj, pokrój w kostkę, jak zwykle na zupę. Rozłóż cebulę i marchewkę na patelni. Ryż myjemy, a także wkładamy do zupy.
3. Gotuj przez 20-25 minut, po czym dodaj szprot w sosie pomidorowym, dopraw czarnym i ziele angielskie, sól do smaku, gotuj przez 5 minut.
4. Koperek, posiekaj nożem, włóż do zupy, trzymaj w ogniu przez kolejne 1-2 minuty.
wlać porcje i podać.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Szprot Bałtycki - 137 kcal/100g
- Szprot wędzony na gorąco - 162 kcal/100g
- Szprot kaspijski - 191 kcal/100g
- Szprot pikantnego solenia - 154 kcal/100g
- Szprot słony - 137 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g