223 kcal
1 hour
Piękne, oryginalne, przepyszne, szalenie smaczne! Denish to otwarte bułeczki z
215 kcal
10 minutes
Kanapki z filetami rybnymi i warzywami-pyszne, łatwe i zdrowe! Nie jest
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Świąteczny stół
- Na śniadanie
- Kuchnia narodowa
- Pieczenie
- Jajka
- Półprodukty
- Nabiał
- Mąka
- Owoce jagody
- Słodkie
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Wanilia
- Sól
- Kuchnia duńska
- Gotowanie
- W piekarniku
- Bułki w piekarniku
- Ptysie
- Słodkie ciasto
- Pieczenie bez drożdży
- Przepisy na 8 marca
- Ciasto gotowe
- Mleko
- Mąka pszenna
- Z mandarynki
- Z winogron
- Z gruszek
- Wegetarianizm
- Przepisy bezmleczne
- Cukier
Opis
Co dokładnie stanowi podstawę kuchni duńskiej? Tak, oczywiście, to ona-duńska ryba i wiele różnych Duńskich owoców morza. Pytasz-jakie dania lubią gotować Duńczycy z ryb? Nawiasem mówiąc, prawie wszystko, w tym pierwsze dania duńskie i drugie. Jednak Duńczycy nigdy nie zapominają o gotowaniu Duńskich potraw z duńskiego mięsa.
W Danii szczególnie popularna jest pieczona duńska wieprzowina, przygotowywana tutaj z gorącą czerwoną duńską kapustą. Nawiasem mówiąc, duńska wątróbka wieprzowa pojawia się na stole Duńczyków z nie mniejszą regularnością, która jest tutaj przygotowywana z chrupiącą smażoną duńską cebulą. Uwielbiają tu także takie potrawy, jak pasztet z duńskiej wątróbki wieprzowej. Jeśli chodzi o przystawkę, Duńczycy najczęściej przygotowują smażone Duńskie ziemniaki lub duszoną duńską kapustę.
Dania ma również swoje narodowe tradycyjne dania duńskie. Która duńska gospodyni lub kucharz poradzi sobie bez przygotowania duńskiego Dania, takiego jak Duński gulasz wieprzowy z gorącą czerwoną duńską kapustą, solony kurczak z duńskim ananasem, wieprzowina z duńskimi jabłkami i suszonymi śliwkami, Duńskie warzywa ze smalcem – czyli boczek po duńsku.
Czy Dania lubią gotować słodkie potrawy, czyli desery? Oczywiście! Tutaj przygotujemy Duńskie ciasto jabłkowe z galaretką porzeczkową i bitą duńską śmietaną. Lub to danie jest czymś pomiędzy płynnym duńskim dżemem i kompotem, a także zupą Duńskich truskawek i jeżyn z duńską śmietaną.
Duńczycy nie pozostają w święta bez napojów alkoholowych. I wolą używać duńskiego piwa lub Duńskiej wódki. Jeśli mówimy o słabych napojach, wolą robić kawę. Kiedy przychodzi Boże Narodzenie, a tym samym czas na rozpakowywanie prezentów pod choinką, Duńczycy przygotowują specjalne pikantne wino na to wydarzenie. Okazuje się, że jest to coś w rodzaju duńskiej wersji niemieckiego grzanego wina.