duszone Tofu z jajkami

cały Wschód jest zakochany w tym daniu! Teraz jest dostępny dla wszystkich!
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 53 % 8 g
tłuszcze 20 % 3 g
węglowodany 27 % 4 g
84 kcal
IG: 50 / 50 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 35 min

tutaj, tutaj, i na pewno byłem tak zdezorientowany-co to jest tofu? Okazało się, że to twaróg. Jest wytwarzany z soi z dodatkiem środka zagęszczającego do świeżego, gorącego mleka sojowego. Tofu zaczęto produkować dawno temu. A dziś jest najczęstszym gościem kuchni azjatyckiej, szeroko stosowanym przez wegetarian.
nawiasem mówiąc, tofu, które można również zamrozić do pięciu miesięcy, produkt białkowy, najbardziej uniwersalny i ekonomiczny. Wyróżnia się niską kalorycznością oraz niską zawartością tłuszczu i węglowodanów. Tofu prawie nie ma własnego smaku, chociaż doskonale pochłania inne zapachy, dobrze komponując się z innymi składnikami. Albo z chili, albo z kakao, albo w gulaszu z zupami-tofu będzie miało oryginalny smak.
tofu to świetny pokarm dla każdego, kto ma słaby żołądek, jest idealny dla osób cierpiących na choroby serca, jest zawarty w diecie dla alergików, którzy reagują na jajka i mleko.
więc zaczynamy przygotowywać nasze jedzenie? Nawiasem mówiąc, mówimy o duszonym Tofu z jajkami. Zgodnie z tym przepisem kulinarnym tofu należy lekko ugotować w bulionie. Następnie należy go rozgnieść widelcem. Po ugotowaniu makaronu wrzuć go do durszlaka i spłucz. Po oczyszczeniu grzybów opłucz je i pokrój w cienkie paski.
a teraz połączymy tofu ze składnikami. Dodaj do niego surowe jajka, przygotowane grzyby i makaron oraz paprykę posiekaną w paski. Dokładnie wymieszaj wszystko, a następnie Posol-podpiecz. Po wyjęciu krewetek ze słoika odcedź sok i dodaj do tofu. I ponownie wymieszaj.
mam nadzieję, że masz parowiec? Wyłóż folią spożywczą i połóż na niej przygotowaną masę. Nasze danie należy gotować przez 15 minut. Po usunięciu folii pokrój naczynie na kawałki.
podawaj z sosem sojowym, dekorując ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Krewetki w puszkach - 81   kcal/100g
  • Krewetki gotowane - 95   kcal/100g
  • Krewetki obrane mrożone - 60   kcal/100g
  • Krewetki świeże - 97   kcal/100g
  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Makaron ryżowy - 109   kcal/100g
  • Tofu - 72   kcal/100g

Podobne przepisy