skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Dobrze myjemy cukinię i odcinamy końcówki (tyłki cukinii).
Krok 2:
Grubo posiekaj cukinię do maszynki do mięsa.
Krok 3:
Przecieramy przez dużą dyszę do noży naszej maszynki do mięsa - najpierw czosnek, a następnie cukinię do dużej patelni.
Krok 4:
Wlej sos pomidorowy, gruziński jest dobry, ale możesz według własnego gustu, jeśli nie ma sosu, użyj kilku kawałków pomidorów.
Krok 5:
Dodaj cukier, majonez, sól i ocet zgodnie z naszym przepisem.
Krok 6:
Powstała mieszanina grzechotników, dokładnie wymieszaj do masy jednokolorowej.
Krok 7:
Wysyłamy kawior z cukinii na rozgrzany piec, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 3 godziny na małym ogniu, aby się nie przypalił.
Krok 8:
Gotowy kawior z cukinii na gorąco (wrzący) wlewa się do sterylnych słoików (30 minut w 100 stopniach w piekarniku), zwija pokrywki (oblane wrzącą wodą), przykrywa kocem lub kocem na dwa dni. Im dłużej ostygnie, tym lepiej. Schłodzone słoiki wysyłamy do piwnicy lub lodówki.
Krok 9:
Voila gotowe!
wydaje się, że wszystkie sekrety zostały opisane. Kawior z cukinii z majonezem nie może smakować.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal / 100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g