przystawka z cukinii, której zawsze brakuje na zimę

kawior zamorski! Ile nie gotować latem zimą jest zawsze mało! Przepis jako danie jest dobrą kanapką z barszczem, zupą kapuśniakową, doskonałą przekąską na stole z dowolnym mięsem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 33 % 5 g
węglowodany 60 % 9 g
79 kcal
IG: 50 / 20 / 30

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Dobrze myjemy cukinię i odcinamy końcówki (tyłki cukinii).

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Grubo posiekaj cukinię do maszynki do mięsa.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przecieramy przez dużą dyszę do noży naszej maszynki do mięsa - najpierw czosnek, a następnie cukinię do dużej patelni.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej sos pomidorowy, gruziński jest dobry, ale możesz według własnego gustu, jeśli nie ma sosu, użyj kilku kawałków pomidorów.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj cukier, majonez, sól i ocet zgodnie z naszym przepisem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Powstała mieszanina grzechotników, dokładnie wymieszaj do masy jednokolorowej.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wysyłamy kawior z cukinii na rozgrzany piec, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 3 godziny na małym ogniu, aby się nie przypalił.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Gotowy kawior z cukinii na gorąco (wrzący) wlewa się do sterylnych słoików (30 minut w 100 stopniach w piekarniku), zwija pokrywki (oblane wrzącą wodą), przykrywa kocem lub kocem na dwa dni. Im dłużej ostygnie, tym lepiej. Schłodzone słoiki wysyłamy do piwnicy lub lodówki.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Voila gotowe!

wydaje się, że wszystkie sekrety zostały opisane. Kawior z cukinii z majonezem nie może smakować.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal / 100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Sos pomidorowy ostry - 99   kcal/100g

Podobne przepisy