skrzydełka z kurczaka w rękawie w piekarniku

pachnące soczyste skrzydełka pieczone w rękawie w piekarniku. Skrzydła ugotowane w rękawie są bardzo smaczne. Przepis jest całkowicie prosty, niedrogi, a gotowanie z minimum ruchów. Danie okazuje się pachnące i soczyste, może być odpowiednie zarówno na spotkania z przyjaciółmi, obiad, rodzinny obiad lub piknik.
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 53 % 18 g
tłuszcze 35 % 12 g
węglowodany 12 % 4 g
178 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj niezbędne składniki. Jak wybrać odpowiednie skrzydełka z kurczaka? Lepiej jest kupować skrzydełka schłodzone, ponieważ mrożony produkt jest gorszy od schłodzonego w smaku. Na powierzchni nie powinno być siniaków i uszkodzeń. Kolor jest jasnoróżowy. Naciśnij palec na miazgę, jeśli wgniecenie nie wyprostuje się szybko, oznacza to, że produkt jest nieświeży. Lepka i śliska powierzchnia oraz nieprzyjemny, kwaśny zapach są również oznaką zepsucia.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dobrze spłucz skrzydła, osusz ręcznikami papierowymi z nadmiaru wilgoci. Umieść je w specjalnym rękawie do pieczenia.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj przyprawę do kurczaka i wlej 2-3 łyżki sosu sojowego. W razie potrzeby dodaj trochę soli. Zamiast gotowych przypraw do kurczaka, możesz wybrać zestaw odpowiednich przypraw do swojego gustu. Dodając sos sojowy do potrawy, warto pamiętać, że jest dość słony. Zmniejsz całkowitą ilość soli, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zawiąż i zamknij torbę klipsami, które zwykle są dołączone do rękawa do pieczenia. Zawartość torebki dokładnie wymieszaj, aby mieszanka sosu równomiernie pokryła skrzydła w rękawie. Pozostaw paczkę na 20 minut. Następnie przenieś rękaw ze skrzydłami do żaroodpornej formy lub blachy do pieczenia, na wypadek wycieku torby, i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Po około 40 minutach wyjmij formę i spróbuj kurczaka na gotowość, przecinając rękaw na górze. Jeśli przezroczysty płyn wyjdzie podczas przekłuwania skrzydła nożem, naczynie jest gotowe. Worek można pokroić na 10-15 minut przed końcem pieczenia, a następnie włożyć skrzydełka z powrotem do piekarnika, aby dobrze się zrumieniły.

jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).

weź pod uwagę, że każdy ma inny piekarnik. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Skrzydełka z kurczaka - 186   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g

Podobne przepisy