skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować marynatę do mięsa, weź ziarnistą musztardę i śmietanę. Połącz je w przestronnej misce.
Krok 2:
Dodaj do nich posiekaną cebulę, sok z cytryny, sól i przyprawy.
Krok 3:
Wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 4:
Umyj i osusz węglan wieprzowiny ręcznikami papierowymi lub serwetkami. Dokładnie posmaruj go ze wszystkich stron powstałą marynatą. Przykryj pokrywką lub folią i pozostaw do marynowania na 6-8 godzin.
Krok 5:
Włóż marynowane mięso do naczynia do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni i włóż do niego mięso na 1-1, 5 godziny. Pod koniec gotowania przebij mięso nożem, jeśli sok nie jest już różowy, mięso jest gotowe i można je wyjąć z piekarnika.
Krok 6:
Pyszne i aromatyczne mięso jest gotowe! Ostudź go trochę, aby wydobyć najgorętsze ciepło. Następnie przełóż na talerz, pokrój na kawałki i podawaj. Smacznego!
do pieczenia wybierz świeże mięso, które nie zostało zamrożone. Podczas rozmrażania z mrożonego mięsa wypłynie dużo soku, dzięki czemu gotowa, upieczona carbonade będzie sucha. Najlepiej wziąć mały kawałek o wadze zaledwie 1-1, 5 kg.
przed pieczeniem mięso można natrzeć różnymi przyprawami i marynować w przygotowanej marynacie. Oto przepis na marynowaną karbonadę, którą chcę się z Tobą podzielić.
mięso gotowane według tego przepisu jest delikatne, soczyste i bardzo miękkie. Świetna opcja na gorącą, mięsną przekąskę na świąteczny stół. Takie danie ozdobi każdą ucztę. Oprócz tego przygotuj dowolną sałatkę warzywną. Lub po prostu podawaj razem z kawałkami warzyw. Takie mięso można również wykorzystać do robienia kanapek. Aby to zrobić, gotowe mięso należy schłodzić, aż całkowicie ostygnie.
kanapki z takim mięsem można wykorzystać jako przekąskę, zabrać ze sobą do pracy lub po prostu podać na śniadanie zamiast kiełbasy.Nikt nie może się oprzeć tak pachnącemu i pysznemu daniu! Spróbuj I ty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Musztarda ziarnista - 135 kcal/100g