węglan wieprzowy w piekarniku

pyszne, pieczone mięso na każdą ucztę! Karbonada wieprzowa to polędwica ze środkowej części grzbietu wzdłuż grzbietu. Włókna mięsa w tym miejscu są bardzo miękkie i delikatne, a samo mięso jest soczyste. Węglan wieprzowy to świetne mięso do pieczenia w piekarniku.
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 13 g
tłuszcze 56 % 18 g
węglowodany 3 % 1 g
225 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 10 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować marynatę do mięsa, weź ziarnistą musztardę i śmietanę. Połącz je w przestronnej misce.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj do nich posiekaną cebulę, sok z cytryny, sól i przyprawy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wszystko dobrze wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umyj i osusz węglan wieprzowiny ręcznikami papierowymi lub serwetkami. Dokładnie posmaruj go ze wszystkich stron powstałą marynatą. Przykryj pokrywką lub folią i pozostaw do marynowania na 6-8 godzin.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Włóż marynowane mięso do naczynia do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni i włóż do niego mięso na 1-1, 5 godziny. Pod koniec gotowania przebij mięso nożem, jeśli sok nie jest już różowy, mięso jest gotowe i można je wyjąć z piekarnika.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pyszne i aromatyczne mięso jest gotowe! Ostudź go trochę, aby wydobyć najgorętsze ciepło. Następnie przełóż na talerz, pokrój na kawałki i podawaj. Smacznego!

do pieczenia wybierz świeże mięso, które nie zostało zamrożone. Podczas rozmrażania z mrożonego mięsa wypłynie dużo soku, dzięki czemu gotowa, upieczona carbonade będzie sucha. Najlepiej wziąć mały kawałek o wadze zaledwie 1-1, 5 kg.
przed pieczeniem mięso można natrzeć różnymi przyprawami i marynować w przygotowanej marynacie. Oto przepis na marynowaną karbonadę, którą chcę się z Tobą podzielić.
mięso gotowane według tego przepisu jest delikatne, soczyste i bardzo miękkie. Świetna opcja na gorącą, mięsną przekąskę na świąteczny stół. Takie danie ozdobi każdą ucztę. Oprócz tego przygotuj dowolną sałatkę warzywną. Lub po prostu podawaj razem z kawałkami warzyw. Takie mięso można również wykorzystać do robienia kanapek. Aby to zrobić, gotowe mięso należy schłodzić, aż całkowicie ostygnie.
kanapki z takim mięsem można wykorzystać jako przekąskę, zabrać ze sobą do pracy lub po prostu podać na śniadanie zamiast kiełbasy.Nikt nie może się oprzeć tak pachnącemu i pysznemu daniu! Spróbuj I ty!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Musztarda ziarnista - 135   kcal/100g

Podobne przepisy