skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić strudel z mięsem z ciasta francuskiego? Przygotuj jedzenie. Ciasto rozmrozić wcześniej. Najlepiej robić to powoli, w tym celu włóż ciasto z komory zamrażarki do lodówki na kilka godzin. Ale jeśli masz ograniczony czas, po prostu odetnij opakowanie i wyjmij warstwy ciasta. Rozłóż je osobno na desce, nie zostawiaj jednego na drugim, w przeciwnym razie warstwy skleją się po rozmrożeniu.
Krok 2:
Biały chleb połamać na kawałki, włożyć do miski i zalać mlekiem. Pozostaw do namoczenia na 10 minut. Po 5 minutach Odwróć kawałki, aby uzyskać równomierne zamoczenie.
Krok 3:
Obierz cebulę. Zetrzyj go na drobnej tarce do miski z mięsem mielonym. Możesz pokroić cebulę, ale wtedy lepiej ją usmażyć, ponieważ duże surowe kawałki nie ozdobią mielonego mięsa. Zamiast i razem z cebulą możesz dodać czosnek. Nie dodałam czosnku.
Krok 4:
Dodaj surowe jajko, sól i pieprz do miski z mięsem mielonym. Wyciśnij chleb nasączony mlekiem i dodaj go do mielonego mięsa.
Krok 5:
Dobrze wymieszaj mięso mielone - powinno być całkowicie jednorodne i miękkie. Jeśli mięso mielone pozostanie suche, dodaj do niego trochę mleka, w którym moczył się chleb.
Krok 6:
Rozwałkuj ciasto francuskie na posypanej mąką powierzchni roboczej. Powinieneś uzyskać prostokątną cienką warstwę o grubości kilku milimetrów. Mam ciasto bez drożdży.
Krok 7:
Rozłóż mięso mielone na prostokącie ciasta, rozprowadź równomiernie na całej powierzchni, cofając się o kilka centymetrów od krawędzi.
Krok 8:
Zwinąć ciasto w bułkę. Zrób to samo z drugą warstwą. Pomyliłem się z nim trochę, rozwałkowałem go zbyt cienko, farsz nie wystarczył na całą powierzchnię, a bułka okazała się cienka i długa. Tak więc podczas walcowania skup się na wielkości blachy do pieczenia, na której będziesz piec, oraz na ilości mięsa mielonego.
Krok 9:
Ułóż strudles na blasze wyłożonej pergaminem.
Krok 10:
Lekko ubij surowe jajko widelcem lub trzepaczką w osobnej filiżance. Posmaruj bułki ubitym jajkiem za pomocą pędzla do gotowania. W razie potrzeby możesz posypać wierzch strudli sezamem.
Krok 11:
Piecz strudlew w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C, tryb góra-dół, około godziny, na złoty kolor. Dokładny czas i temperaturę pieczenia określ w piekarniku. Schłodzić gotowe strudle, pokroić i podać.
strudel mięsny okazał się bardzo smaczny, nadzienie jest bardzo soczyste, kosztem jajka, cebuli i bułki. Ciasto jest chrupiące na wierzchu i miękkie w środku. Pyszne jest jedzenie go na ciepło i ciepło, ale nawet w zimnej formie jest bardzo niczym. Okazuje się, że jest naprawdę dużo, dwie bułki pokrojone na kawałki-to jak wiele pojedynczych ciast.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji w tym artykule !
oprócz tego, co kupiłeś, możesz użyć własnego ciasta. Przepis na domowe ciasto francuskie do tego wypieku możesz wybrać w katalog .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal / 100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal / 100g