Strudel z mięsem z ciasta francuskiego

bardzo proste, bardzo smaczne-przystawka na świąteczny stół! Strudel z mięsem z ciasta francuskiego jest idealny do podania gościom. Gdy usiądziesz przy stole, bułka będzie miała czas na upieczenie w piekarniku. Jest dobry zarówno na gorąco, jak i na zimno. Możesz podać go zarówno jako przystawkę, jak i drugie danie!
katushafinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 8 g
tłuszcze 48 % 22 g
węglowodany 35 % 16 g
299 kcal
IG: 7 / 93 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić strudel z mięsem z ciasta francuskiego? Przygotuj jedzenie. Ciasto rozmrozić wcześniej. Najlepiej robić to powoli, w tym celu włóż ciasto z komory zamrażarki do lodówki na kilka godzin. Ale jeśli masz ograniczony czas, po prostu odetnij opakowanie i wyjmij warstwy ciasta. Rozłóż je osobno na desce, nie zostawiaj jednego na drugim, w przeciwnym razie warstwy skleją się po rozmrożeniu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Biały chleb połamać na kawałki, włożyć do miski i zalać mlekiem. Pozostaw do namoczenia na 10 minut. Po 5 minutach Odwróć kawałki, aby uzyskać równomierne zamoczenie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz cebulę. Zetrzyj go na drobnej tarce do miski z mięsem mielonym. Możesz pokroić cebulę, ale wtedy lepiej ją usmażyć, ponieważ duże surowe kawałki nie ozdobią mielonego mięsa. Zamiast i razem z cebulą możesz dodać czosnek. Nie dodałam czosnku.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj surowe jajko, sól i pieprz do miski z mięsem mielonym. Wyciśnij chleb nasączony mlekiem i dodaj go do mielonego mięsa.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dobrze wymieszaj mięso mielone - powinno być całkowicie jednorodne i miękkie. Jeśli mięso mielone pozostanie suche, dodaj do niego trochę mleka, w którym moczył się chleb.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozwałkuj ciasto francuskie na posypanej mąką powierzchni roboczej. Powinieneś uzyskać prostokątną cienką warstwę o grubości kilku milimetrów. Mam ciasto bez drożdży.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozłóż mięso mielone na prostokącie ciasta, rozprowadź równomiernie na całej powierzchni, cofając się o kilka centymetrów od krawędzi.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zwinąć ciasto w bułkę. Zrób to samo z drugą warstwą. Pomyliłem się z nim trochę, rozwałkowałem go zbyt cienko, farsz nie wystarczył na całą powierzchnię, a bułka okazała się cienka i długa. Tak więc podczas walcowania skup się na wielkości blachy do pieczenia, na której będziesz piec, oraz na ilości mięsa mielonego.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Ułóż strudles na blasze wyłożonej pergaminem.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Lekko ubij surowe jajko widelcem lub trzepaczką w osobnej filiżance. Posmaruj bułki ubitym jajkiem za pomocą pędzla do gotowania. W razie potrzeby możesz posypać wierzch strudli sezamem.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Piecz strudlew w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C, tryb góra-dół, około godziny, na złoty kolor. Dokładny czas i temperaturę pieczenia określ w piekarniku. Schłodzić gotowe strudle, pokroić i podać.

strudel mięsny okazał się bardzo smaczny, nadzienie jest bardzo soczyste, kosztem jajka, cebuli i bułki. Ciasto jest chrupiące na wierzchu i miękkie w środku. Pyszne jest jedzenie go na ciepło i ciepło, ale nawet w zimnej formie jest bardzo niczym. Okazuje się, że jest naprawdę dużo, dwie bułki pokrojone na kawałki-to jak wiele pojedynczych ciast.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji w tym artykule !

oprócz tego, co kupiłeś, możesz użyć własnego ciasta. Przepis na domowe ciasto francuskie do tego wypieku możesz wybrać w katalog .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal / 100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal / 100g

Podobne przepisy