nadziewane pieczarki w piekarniku
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
to bardzo prosty przepis na świetną przekąskę z pieczarek, jest wiele opcji na tę przekąskę, chcę podzielić się moją ulubioną opcją. Przede wszystkim dokładnie myjemy pieczarki, oddzielamy nogi od czapek, robimy to tylko ostrożnie, starając się nie uszkodzić czapek. Pokrój nogi w małą kostkę (trafią do nadzienia). Teraz przygotowujemy samo nadzienie: drobno posiekaj cebulę, szynkę, pocieraj marchewkę, korzeń imbiru (możesz oczywiście bez niego, ale uwielbiam imbir, poza tym doskonale pomaga w trawieniu, a grzyby, jak wiadomo, są ciężkim jedzeniem). Następnie smażyć cebulę, marchewkę, grzyby na oleju roślinnym lub maśle, a na koniec dodać korzeń imbiru startego na drobnej tarce. Do powstałej masy dodaj szynkę i starty ser. Dodaj pieprz i sól do smaku. Wypełniamy czapki grzybów gotowym nadzieniem, układamy je na blasze do pieczenia, w której wkładamy trochę masła i dodajemy trochę wody. Piec w piekarniku przez 20-25 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal / 100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal / 100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal / 100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g