Rolada z podcherevka pieczona w piekarniku

pieczona w piekarniku Rolada wieprzowa z czosnkiem-po prostu objadanie się! Aromatyczne pyszne mięso to świetny zamiennik wędlin! Jeśli podszerewka jest tłusta-użyj więcej ostrych przypraw i sosów.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 7 g
tłuszcze 90 % 65 g
węglowodany 0 % 0 g
607 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj podgrzybek, sól, czosnek, gotową mieszankę do solenia smalcu i boczku lub suchych przypraw zgodnie z listą.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pocieraj solą.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wetrzyj zmiażdżony czosnek w mięso.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przetrzyj suchą mieszanką przypraw.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zawiń rolkę i przeciągnij sznurkiem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Owinąć folią nie ciasno.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1 godzinę. Odłącz piekarnik i ostudź bez wyjmowania bułki. Jeśli chcesz rumianą skórkę-rozwiń i włącz konwekcję lub grill.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podawaj bułkę z podcherewka jako przekąskę z piklem, chrzanem, musztardą, zrób kanapki. Smacznego!

Rolada z podcherevka okazuje się bardzo smaczna z miękką skórką. Jeśli upieczesz górną skórkę, zanim się usmaży, skóra będzie musiała zostać usunięta-stanie się piękna, ale twarda.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Rozmaryn suchy - 131   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Podchorążych wieprzowy - 630   kcal/100g

Podobne przepisy