Rolada z podchorówka pieczona w piekarniku
skład / składniki
20
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj podgrzybek, sól, czosnek, gotową mieszankę do solenia smalcu i boczku lub suchych przypraw zgodnie z listą.
Krok 2:
Pocieraj solą.
Krok 3:
Wetrzyj zmiażdżony czosnek w mięso.
Krok 4:
Przetrzyj suchą mieszanką przypraw.
Krok 5:
Zawiń rolkę i przeciągnij sznurkiem.
Krok 6:
Owinąć folią nie ciasno.
Krok 7:
Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1 godzinę. Odłącz piekarnik i ostudź bez wyjmowania bułki. Jeśli chcesz rumianą skórkę-rozwiń i włącz konwekcję lub grill.
Krok 8:
Podawaj bułkę z podcherewka jako przekąskę z piklem, chrzanem, musztardą, zrób kanapki. Smacznego!
Rolada z podcherevka okazuje się bardzo smaczna z miękką skórką. Jeśli upieczesz górną skórkę, zanim się usmaży, skóra będzie musiała zostać usunięta-stanie się piękna, ale twarda.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Rozmaryn suchy - 131 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Podchorążych wieprzowy - 630 kcal/100g