skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki
Krok 2:
Przygotuj wszystkie sypkie: mąkę, sól, cukier i drożdże
Krok 3:
Mieszamy sypki
Krok 4:
Ubij trochę jajko
Krok 5:
Dodaj ciepłą wodę (lub mleko) i olej roślinny (najlepiej oliwę z oliwek), wymieszaj
Krok 6:
Wymieszaj suche i płynne składniki i zagniataj ciasto, ugniataj przez około 10 minut, możesz powierzyć ten proces maszynie do chleba
Krok 7:
Dobrze zagniecione ciasto jest gładkie, równe i elastyczne
Krok 8:
Przykryj ręcznikiem i pozostaw w ciepłym miejscu na 30-40 minut
Krok 9:
Podczas gdy ciasto rośnie, możesz przygotować nadzienie: kroimy kiełbaski
Krok 10:
Ser trzy - mam 2 rodzaje sera, ale z powodzeniem możesz wziąć jeden-ten, który masz w magazynie
Krok 11:
Posiekaj koperek
Krok 12:
Po godzinie ciasto dobrze wyrosło, ugniatamy i dzielimy na dwie części
Krok 13:
Bierzemy jedną część ciasta i zwijamy lub rozciągamy klasycznie rękami, układamy półfabrykat do pizzy na blasze do pieczenia nasmarowanej olejem roślinnym
Krok 14:
Posmaruj sosem pomidorowym lub keczupem lub jeśli lubisz keczup + majonez
Krok 15:
Następna warstwa to połowa drobno posiekanej cebuli
Krok 16:
Teraz układamy kiełbaski lub gotowaną kiełbasę, moje kiełbaski są kremowe, bardzo dobrze pasowały do tej pizzy
Krok 17:
Rozłóż podłogę słoika kukurydzy w puszkach na wierzchu
Krok 18:
Posyp koperkiem lub innymi świeżymi lub suszonymi ziołami do smaku
Krok 19:
I oczywiście na wierzchu ser-co za pizza bez niego!
Krok 20:
Piec w 180-200 stopniach przez 20-30 minut. Podczas pieczenia pierwszej pizzy zbieramy drugą
Krok 21:
Pierwsza pizza jest gotowa! Bardzo trudno się oprzeć i nie spróbować!
Krok 22:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Suluguni - 290 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbaski"mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski "ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g