Pizza z kukurydzą

bardzo smaczna i delikatna pizza z niezwykłych składników. Nawet początkujący może zrobić taką pizzę. Zwykle mam gotowe ciasto w zamrażarce, więc proces gotowania zajmuje minimum czasu, co jest bardzo miłe! Ale przygotowanie ciasta nie będzie trudne. Co zaskakujące, jest to rodzaj pizzy, którą wszyscy w mojej rodzinie bardzo lubią, chociaż produkty dla niej są proste do niemożliwości! Z tych składników uzyskuje się 2 pyszne pizze. Poczęstuj się!
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 9 g
tłuszcze 26 % 11 g
węglowodany 52 % 22 g
219 kcal
IG: 5 / 18 / 77

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotuj wszystkie sypkie: mąkę, sól, cukier i drożdże

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Mieszamy sypki

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ubij trochę jajko

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj ciepłą wodę (lub mleko) i olej roślinny (najlepiej oliwę z oliwek), wymieszaj

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wymieszaj suche i płynne składniki i zagniataj ciasto, ugniataj przez około 10 minut, możesz powierzyć ten proces maszynie do chleba

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dobrze zagniecione ciasto jest gładkie, równe i elastyczne

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Przykryj ręcznikiem i pozostaw w ciepłym miejscu na 30-40 minut

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Podczas gdy ciasto rośnie, możesz przygotować nadzienie: kroimy kiełbaski

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Ser trzy - mam 2 rodzaje sera, ale z powodzeniem możesz wziąć jeden-ten, który masz w magazynie

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Posiekaj koperek

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Po godzinie ciasto dobrze wyrosło, ugniatamy i dzielimy na dwie części

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Bierzemy jedną część ciasta i zwijamy lub rozciągamy klasycznie rękami, układamy półfabrykat do pizzy na blasze do pieczenia nasmarowanej olejem roślinnym

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Posmaruj sosem pomidorowym lub keczupem lub jeśli lubisz keczup + majonez

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Następna warstwa to połowa drobno posiekanej cebuli

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Teraz układamy kiełbaski lub gotowaną kiełbasę, moje kiełbaski są kremowe, bardzo dobrze pasowały do tej pizzy

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Rozłóż podłogę słoika kukurydzy w puszkach na wierzchu

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Posyp koperkiem lub innymi świeżymi lub suszonymi ziołami do smaku

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    I oczywiście na wierzchu ser-co za pizza bez niego!

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Piec w 180-200 stopniach przez 20-30 minut. Podczas pieczenia pierwszej pizzy zbieramy drugą

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Pierwsza pizza jest gotowa! Bardzo trudno się oprzeć i nie spróbować!

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Suluguni - 290   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbaski"mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski "ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kukurydza cukrowa w puszkach - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sos pomidorowy ostry - 99   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy