ciasto biszkoptowe z galaretką owocową i kremem maślanym
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
na biszkopt weź jajka o temperaturze pokojowej.
ubij je mikserem, aż zwiększą objętość 3 razy, dodaj cukier w procesie i ubij razem przez co najmniej 7 minut.Dodaj mąkę" deszczową " i wymieszaj szpatułką od dołu do góry.
bierzemy dzieloną formę (26 cm), smarujemy masłem i wylewamy ciasto.Przekręć formę kilka razy w prawo, aby ciasto przykleiło się do krawędzi, a kopuła nie utworzyła się w środku.
piecz przez 30 minut w 180 stopniach.Przestrzegamy ciszy, nie trzaskamy drzwiami piekarnika, aby biszkopt nie opadł.
gotowość sprawdzamy drewnianą belką i pozwalamy herbatnikowi ostygnąć w formie.
w przypadku kremu ubij wszystkie składniki razem, rozprowadź równomiernie na schłodzonym biszkopcie.Wkładamy do lodówki do zestalenia.
w tym czasie przygotowujemy galaretkę.Rozcieńczamy go w szklance gorącej wody.Na opakowaniu zwykle jest napisane 400 ml płynu, ale zmniejszamy płyn do 1 szklanki.
na zamrożonym śmietanie kładziemy pokrojone mandarynki, banany i kiwi.
ostrożnie wlej schłodzoną galaretkę do środka strużką.Wyjmujemy ciasto do lodówki, pozostawiamy galaretkę do zamrożenia i parzymy ciasto.Zwykle robię ciasto wieczorem, następnego dnia jest gotowe do spożycia.
takie ciasto byłoby idealne na romantyczną kolację.
smacznego!
ubij je mikserem, aż zwiększą objętość 3 razy, dodaj cukier w procesie i ubij razem przez co najmniej 7 minut.Dodaj mąkę" deszczową " i wymieszaj szpatułką od dołu do góry.
bierzemy dzieloną formę (26 cm), smarujemy masłem i wylewamy ciasto.Przekręć formę kilka razy w prawo, aby ciasto przykleiło się do krawędzi, a kopuła nie utworzyła się w środku.
piecz przez 30 minut w 180 stopniach.Przestrzegamy ciszy, nie trzaskamy drzwiami piekarnika, aby biszkopt nie opadł.
gotowość sprawdzamy drewnianą belką i pozwalamy herbatnikowi ostygnąć w formie.
w przypadku kremu ubij wszystkie składniki razem, rozprowadź równomiernie na schłodzonym biszkopcie.Wkładamy do lodówki do zestalenia.
w tym czasie przygotowujemy galaretkę.Rozcieńczamy go w szklance gorącej wody.Na opakowaniu zwykle jest napisane 400 ml płynu, ale zmniejszamy płyn do 1 szklanki.
na zamrożonym śmietanie kładziemy pokrojone mandarynki, banany i kiwi.
ostrożnie wlej schłodzoną galaretkę do środka strużką.Wyjmujemy ciasto do lodówki, pozostawiamy galaretkę do zamrożenia i parzymy ciasto.Zwykle robię ciasto wieczorem, następnego dnia jest gotowe do spożycia.
takie ciasto byłoby idealne na romantyczną kolację.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Mandarynki - 33 kcal/100g
- Mandarynki w puszkach - 40 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Kiwi - 48 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Galaretka - 80 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g