chleb mięsny z zielonym groszkiem

szybka i łatwa przekąska z zielonym groszkiem! Okresowo robię ten chleb na święta. Przygotowanie zajmuje bardzo mało czasu. Lepiej jest używać, gdy chleb jest gorący, ale na zimno jest również smaczny.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 12 g
tłuszcze 45 % 13 g
węglowodany 14 % 4 g
173 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

1. Obierz czosnek i przepuść przez prasę.
2. Dodaj jajka, czosnek, przyprawy, sól, pieprz do mięsa mielonego. Dobrze zagnieść i odeprzeć.
3. Dodaj zielony groszek do mielonego mięsa i wymieszaj.
4. Umieść przygotowane mięso mielone w prostokątnym kształcie i włóż do piekarnika nagrzanego do 220°C na 35-40 minut. Gotowość do sprawdzenia, przekłuwając chleb nożem: jeśli sok jest przezroczysty, jest gotowy, jeśli różowy-jeszcze nie upieczony.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Oregano wytrawne - 306   kcal/100g
  • Mielona wieprzowina wołowina - 236   kcal/100g

Podobne przepisy