pieczywo mięsne z zielonym groszkiem
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Obierz czosnek i przepuść przez prasę.
2. Dodaj jajka, czosnek, przyprawy, sól, pieprz do mięsa mielonego. Dobrze zagnieść i odeprzeć.
3. Dodaj zielony groszek do mielonego mięsa i wymieszaj.
4. Umieść przygotowane mięso mielone w prostokątnym kształcie i włóż do piekarnika nagrzanego do 220°C na 35-40 minut. Gotowość do sprawdzenia, przekłuwając chleb nożem: jeśli sok jest przezroczysty, jest gotowy, jeśli różowy-jeszcze nie upieczony.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Oregano wytrawne - 306 kcal/100g
- Mielona wieprzowina wołowina - 236 kcal/100g