skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić gulasz warzywny z Bezkalorycznej cukinii z bakłażanem i ryżem z serem pod dressingiem ze śmietany, który nie doda Ci dodatkowych kilogramów i spodoba ci się wspaniałym smakiem? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania pysznego dania warzywnego z przyprawami i ziołami w piekarniku.
Krok 2:
Aby przygotować gulasz warzywny, weź kręcony nóż i pokrój dwie młode cukinie z cienką skórką i bez nasion na średnie kawałki, a następnie rozłóż je równomierną warstwą na blasze do pieczenia, którą wcześniej posmaruj dwiema łyżkami oleju roślinnego, a następnie losowo pokrój jedną średnią marchewkę na małe kawałki i rozłóż na blasze do pieczenia.
Krok 3:
Pokrój jeden bakłażan na małe kawałki i rozłóż na blasze do pieczenia, a następnie pokrój jedną główkę cebuli na cienkie półpierścienie i rozłóż również na blasze do pieczenia.
Krok 4:
Pokrój łodygę selera bogatą w błonnik, olejki eteryczne i witaminy na dowolne kawałki, w przypadku braku których można użyć papryki i ułożyć na blasze do pieczenia.
Krok 5:
Dość drobno posiekaj do smaku ostrą paprykę dungańską i dodaj do blachy do pieczenia do reszty warzyw, a następnie pokrój dwa pomidory w małą kostkę i rozłóż również na blasze do pieczenia.
Krok 6:
Rozłóż dwieście gramów gotowanego ryżu na blasze do pieczenia, a następnie dodaj sól do smaku, jedną łyżeczkę chmielu-suneli, pół łyżeczki mieszanki papryki, jedną łyżeczkę papryki i dobrze wymieszaj wszystkie składniki razem.
Krok 7:
Aby przygotować sos, weź małą miskę i włóż do niej w równych proporcjach sto gramów kwaśnej śmietany, sto gramów majonezu, a następnie cztery ząbki czosnku wyciśnięte przez prasę i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 8:
Równomiernie rozłóż ugotowany dressing na warzywach i umieść blachę do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do dwustu stopni.
Krok 9:
Po trzydziestu do trzydziestu pięciu minutach wyjmij blachę do pieczenia z gulaszem warzywnym z piekarnika i posyp mieszanką drobno startego sera mozzarella zmieszanego z drobno posiekanym koperkiem, cebulą, natką pietruszki do smaku i umieść blachę do pieczenia w wyłączonym piekarniku na kolejne cztery do pięciu minut.
Krok 10:
Weź porcjowane talerze, a następnie ułóż w nich ugotowany gulasz warzywny i podawaj.
Krok 11:
Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na wspaniały przepis na przygotowanie pysznego gulaszu warzywnego z kwaśną śmietaną w piekarniku w stylu syberyjskim. Dietetyczny, letni lekki, soczysty i bardzo smaczny gulasz z Bezkalorycznej cukinii z bakłażanem, podawany na lunch lub kolację, nie doda Ci dodatkowych kilogramów i nasyci organizm cennymi witaminami. Lekkie dania główne z warzyw są idealne dla osób stosujących ścisłą dietę. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g
- Ryż na parze - 123 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g
- Młoda cukinia - 24 kcal/100g
- Łodyga selera - 12 kcal/100g