gulasz warzywny z cukinią i bakłażanem i mozzarellą

przepis na dietetyczne, lekkie i soczyste danie w piekarniku! Dość prosty w przygotowaniu gulasz warzywny z bakłażanem, cukinią i ryżem z serem w sosie śmietanowo-czosnkowym w stylu syberyjskim, który mile zaskoczy swoim wspaniałym smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 2 g
tłuszcze 44 % 8 g
węglowodany 44 % 8 g
115 kcal
IG: 63 / 0 / 38

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić gulasz warzywny z Bezkalorycznej cukinii z bakłażanem i ryżem z serem pod dressingiem ze śmietany, który nie doda Ci dodatkowych kilogramów i spodoba ci się wspaniałym smakiem? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania pysznego dania warzywnego z przyprawami i ziołami w piekarniku.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować gulasz warzywny, weź kręcony nóż i pokrój dwie młode cukinie z cienką skórką i bez nasion na średnie kawałki, a następnie rozłóż je równomierną warstwą na blasze do pieczenia, którą wcześniej posmaruj dwiema łyżkami oleju roślinnego, a następnie losowo pokrój jedną średnią marchewkę na małe kawałki i rozłóż na blasze do pieczenia.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój jeden bakłażan na małe kawałki i rozłóż na blasze do pieczenia, a następnie pokrój jedną główkę cebuli na cienkie półpierścienie i rozłóż również na blasze do pieczenia.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój łodygę selera bogatą w błonnik, olejki eteryczne i witaminy na dowolne kawałki, w przypadku braku których można użyć papryki i ułożyć na blasze do pieczenia.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dość drobno posiekaj do smaku ostrą paprykę dungańską i dodaj do blachy do pieczenia do reszty warzyw, a następnie pokrój dwa pomidory w małą kostkę i rozłóż również na blasze do pieczenia.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż dwieście gramów gotowanego ryżu na blasze do pieczenia, a następnie dodaj sól do smaku, jedną łyżeczkę chmielu-suneli, pół łyżeczki mieszanki papryki, jedną łyżeczkę papryki i dobrze wymieszaj wszystkie składniki razem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Aby przygotować sos, weź małą miskę i włóż do niej w równych proporcjach sto gramów kwaśnej śmietany, sto gramów majonezu, a następnie cztery ząbki czosnku wyciśnięte przez prasę i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Równomiernie rozłóż ugotowany dressing na warzywach i umieść blachę do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do dwustu stopni.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Po trzydziestu do trzydziestu pięciu minutach wyjmij blachę do pieczenia z gulaszem warzywnym z piekarnika i posyp mieszanką drobno startego sera mozzarella zmieszanego z drobno posiekanym koperkiem, cebulą, natką pietruszki do smaku i umieść blachę do pieczenia w wyłączonym piekarniku na kolejne cztery do pięciu minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Weź porcjowane talerze, a następnie ułóż w nich ugotowany gulasz warzywny i podawaj.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na wspaniały przepis na przygotowanie pysznego gulaszu warzywnego z kwaśną śmietaną w piekarniku w stylu syberyjskim. Dietetyczny, letni lekki, soczysty i bardzo smaczny gulasz z Bezkalorycznej cukinii z bakłażanem, podawany na lunch lub kolację, nie doda Ci dodatkowych kilogramów i nasyci organizm cennymi witaminami. Lekkie dania główne z warzyw są idealne dla osób stosujących ścisłą dietę. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Mozzarella - 280   kcal/100g
  • Ryż na parze - 123   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g
  • Młoda cukinia - 24   kcal/100g
  • Łodyga selera - 12   kcal/100g

Podobne przepisy