Rolada z kurczaka z papryką na żelatynie w folii

na święta to danie jest w sam raz! Z tego przepisu korzystam od dłuższego czasu, dzięki czemu znalazłem alternatywę dla gastronomii sklepowej.
alexey3692Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 49 % 17 g
tłuszcze 49 % 17 g
węglowodany 3 % 1 g
221 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 8 h 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój kurczaka na czysty filet, pozostawiając skórę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokonaj, przykrywając folią spożywczą.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Będziemy potrzebować rękawa do pieczenia.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Połóż filet z kurczaka na przygotowanym rękawie, posyp solą, pieprzem, żelatyną, serem, posiekanymi ziołami, czosnkiem i rozłóż posiekaną paprykę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Owinąć mocno w rękaw i zacisnąć, podobnie ciasno krawędzie. Przenosimy rolkę do naczyń do gotowania, zginając ogony pod spodem. Gotuj po zagotowaniu wody przez 30 minut na małym ogniu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przenosimy rolkę do płaskiej miski i kładziemy niewielki ucisk. Sprzątamy w chłodnym miejscu przez co najmniej 8 godzin.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zdejmij folię i pokrój.

mam nadzieję, że mój przepis Ci się spodoba.

dziękuję i smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy