Rolada z kurczaka z papryką na żelatynie w folii
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój kurczaka na czysty filet, pozostawiając skórę.
Krok 2:
Pokonaj, przykrywając folią spożywczą.
Krok 3:
Będziemy potrzebować rękawa do pieczenia.
Krok 4:
Połóż filet z kurczaka na przygotowanym rękawie, posyp solą, pieprzem, żelatyną, serem, posiekanymi ziołami, czosnkiem i rozłóż posiekaną paprykę.
Krok 5:
Owinąć mocno w rękaw i zacisnąć, podobnie ciasno krawędzie. Przenosimy rolkę do naczyń do gotowania, zginając ogony pod spodem. Gotuj po zagotowaniu wody przez 30 minut na małym ogniu.
Krok 6:
Przenosimy rolkę do płaskiej miski i kładziemy niewielki ucisk. Sprzątamy w chłodnym miejscu przez co najmniej 8 godzin.
Krok 7:
Zdejmij folię i pokrój.
mam nadzieję, że mój przepis Ci się spodoba.
dziękuję i smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g