skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Robienie biszkoptu. Przygotuj produkty.
Krok 2:
Oddziel białka i żółtka. Ubij białka na szczyty z cukrem.
Krok 3:
Następnie dodaj jedno żółtko na raz, nie przestając ubijać. Następnie przesiej mąkę ze skrobią w 3 etapach. Wymieszaj łopatką od góry do dołu, jakby składając.Roztopione masło, schłodzone, wylewamy na brzeg kubka. I jeszcze raz delikatnie wymieszaj.
Krok 4:
Wlej ciasto do formy 24 cm. pokryte papierem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 gr. 40 minut.
Krok 5:
Wyjmujemy gotowy biszkopt. Pozwól nam trochę ostygnąć, usuń papier.
Krok 6:
Odwróć go na ruszt i pozwól mu całkowicie ostygnąć. Następnie zawijam go w folię i wkładam do lodówki na noc. Musi stać przez 6 godzin. Wtedy będzie ciąć lepiej, nie kruszy się. A impregnacja go nie namoczy.
Krok 7:
W międzyczasie robimy żelową galaretkę. Aby to zrobić, weź dojrzałe truskawki.
Krok 8:
Żelatyna zalej 3 łyżki zimnej wody, aby puchła. Puree truskawki, dodać cukier. Podpalamy, gotujemy . Rozcieńczyć skrobię w 1st.l. Woda. Dodaj roztwór skrobi. I gotuj, aż zgęstnieje.
Krok 9:
Zdejmij z ognia. Rozpuść żelatynę w kuchence mikrofalowej (umieść ją na 2-3 sekundy). Dodaj żelatynę do truskawek. Mieszać. Niech masa ostygnie.Gdy masa trochę ostygnie. Wlewamy go do formy, na folię, miałem 26 cm. A następnie włóż do zamrażarki do następnego dnia. Zamknięty całkowicie folią.
Krok 10:
Oto, co będziemy mieć po zamrożeniu.Następnie pokroiłem go w kostkę.
Krok 11:
Następnego dnia robimy krem kokosowy. Bierzemy mleko, dodajemy jajka lub zamiast jajek bierzemy żółtka 4 szt. Wymieszaj, dodaj cukier, skrobię. Podpalamy i gotujemy ciągle mieszając, aż zgęstnieje.
Krok 12:
Usuń gotowy krem z ognia. Natychmiast dodaj płatki kokosowe.
Krok 13:
Przykryj folią do kontaktu i usuń do ostygnięcia. Wkładam do kubka zimnej wody.
Krok 14:
Gdy masa ostygnie, ubij śmietanę z cukrem waniliowym i wymieszaj ze śmietaną. Krem okazuje się dużo. Wystarczy na pokrycie całego ciasta. Ale jeśli zrobisz ciasto jak ja z kremem białkowym, zrób pół porcji.
Krok 15:
Wyjmujemy biszkopt. Podziel go na 3 ciasta. Jeśli masz guzek na biszkopcie, odetnij go. Impregnujemy ciasta. Aby to zrobić, wymieszałem syrop truskawkowy i wodę. Wziął Syrop z dżemu.
Krok 16:
Połóż ciasto na podłożu.
Krok 17:
Rozłóż krem. Top żel galaretki.Następnie posmaruj kremem.
Krok 18:
Następnie ponownie ciasto i ponownie krem z galaretką.
Krok 19:
Owiń go folią. Może być owinięty pierścieniem. Wkładamy do lodówki na 5-6 godzin. Sprzątam na noc. A rano dekoruję kremem.
Krok 20:
Udekorowałem budyniem białkowym.Do kremu wymieszaj cukier z wodą, podpal. Kiedy się zagotuje, włącz białka. Zmniejsz syrop i gotuj do 122 stopni. Do cienkiej nici lub do kulki. Białka nie przestają bić i wlać syrop cienkim strumieniem. Następnie ubij krem, aż zacznie owijać się wokół trzepaczki. Wszystko zależy od mocy miksera.
Krok 21:
I takie cięcie. Cóż, bardzo smaczne.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal / 100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal / 100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal / 100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal / 100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Kwas cytrynowy - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Skrobia kukurydziana - 329 kcal/100g
- Syrop - 300 kcal/100g