pieczeń z suszonymi śliwkami i orzechami

wspaniałe połączenie smaku nie pozostawi nikogo obojętnym. Marynata i suszone śliwki nadają potrawie niezwykły smak. Pieczeń z suszonymi śliwkami i orzechami można podawać z dowolnym dodatkiem. A lepiej z puree ziemniaczanym i zielonym groszkiem.
Przepisy Na SzkodnikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 47 % 16 g
tłuszcze 35 % 12 g
węglowodany 18 % 6 g
192 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

pokrój w cienkie talerze i ubij mięso.

przygotuj sos mieszając jajko, musztardę, sól i pieprz.

marynuj mięso w sosie.

zmiel śliwki i orzechy (wałek do ciasta, blender lub nóż).

połóż suszone śliwki i orzechy na kawałku mięsa i zwiń w rolkę.

rozłóż w żaroodpornej formie.

posmaruj bułki majonezem i wyślij do piekarnika nagrzanego do 220-240 stopni na 30 minut. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Śliwka - 227   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Filet z indyka - 84   kcal/100g

Podobne przepisy