pieczeń z suszonymi śliwkami i orzechami
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
pokrój w cienkie talerze i ubij mięso.
przygotuj sos mieszając jajko, musztardę, sól i pieprz.
marynuj mięso w sosie.
zmiel śliwki i orzechy (wałek do ciasta, blender lub nóż).
połóż suszone śliwki i orzechy na kawałku mięsa i zwiń w rolkę.
rozłóż w żaroodpornej formie.
posmaruj bułki majonezem i wyślij do piekarnika nagrzanego do 220-240 stopni na 30 minut. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Filet z indyka - 84 kcal/100g